Juridisch advies

Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is. 

Neem contact op

Vertrouw op ons glashelder advies

Je persoonlijke SBB-adviseur geeft je professionele begeleiding bij je juridische vragen op maat van je onderneming of organisatie. Ook voor juridisch-administratieve ondersteuning kan je bij hem of haar terecht.

Onze adviseurs helpen je met:

  • Oprichting, ontbinding en vereffening van vennootschappen en verenigingen
  • De overstap van een eenmanszaak naar een vennootschap
  • Overnames en herstructureringen van vennootschappen en verenigingen
  • De opmaak en het nazicht van contracten en algemene voorwaarden 
  • Vragen inzake GDPR  
  • Het invullen van het UBO-register
     

Kies voor een echte partner

Een SBB-adviseur aan je zijde

Ons team van adviseurs staat steeds voor je klaar om je juridische vragen te beantwoorden. 

Neem contact op

Volledige ontzorging

We ondersteunen je met de juridische aspecten van je onderneming of organisatie en we adviseren proactief bij wetswijzigingen. 

Veel expertises onder één dak

Niet alleen voor juridisch advies, maar ook bij andere vragen en mijlpalen kan je rekenen op onze uitgebreide expertise. 

Bekijk onze expertises

Hoe kies je de juiste vennootschapsvorm?

Veel ondernemers starten in een eenmanszaak. Maar op een gegeven moment kan een vennootschap voordeliger en interessanter zijn. Al brengt de overstap nieuwe uitdagingen mee op financieel, fiscaal en juridisch vlak. Welke vennootschapsvorm is geknipt voor jouw zaak? En wat met aansprakelijkheid?

We maken je wegwijs
 

Onze recentste blogartikels

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.