Fiscaal advies
Juridisch advies
Consultants

Waarom het zo goed klikt tussen Janus Consulting en SBB

Annelies Cailliau

Al vele jaren trekt Jan Jacobs naar alle uithoeken van de wereld als marketingconsultant en docent. Maar voor zijn accountant en ondernemerscoach landt hij telkens bij Annelies Cailliau, dossierbeheerder accountancy & fiscaliteit in het SBB-kantoor in Aalst. “Je accountant is zoals je kapper of je huisarts: op den duur kent hij of zij je door en door.”

Bij SBB geloven we in samenwerking. Graag zetten we samen koers naar een gezonde toekomst voor je onderneming. Ons werk gaat dan ook veel verder dan de traditionele rol van accountancy. Als ondernemerscoach zijn we jouw strategische partner en klankbord. Die vertrouwensband leggen we vast in ‘De klik’.

SBB-expert reist mee

“Ik verblijf het merendeel van mijn tijd in het buitenland voor mijn werk”, start ondernemer Jan Jacobs. “Als consultant begeleid ik ondernemingen in transitie met hun marketingstrategie en de uitrol ervan. Daarnaast ben ik docent aan de Stockholm School of Economics, in een businessopleiding die Zweedse managers begeleidt in hun loopbaan.”

Jan werkt graag samen met collega-consultants binnen netwerken in binnen- en buitenland, ook allemaal zelfstandigen. Zo trok hij een paar jaar geleden naar het Verenigd Koninkrijk om een samenwerkingsverband op te zetten tussen Janus Consulting en een groep Britse consultants. Als een echte ondernemerscoach reisde SBB met hem mee.

Jan: “Ik ben jurist van opleiding, maar over de Britse regelgeving en fiscaliteit voelde ik me toch wat onzeker. Ik kaartte dat aan bij SBB en niet veel later kwamen ze met dé oplossing op de proppen: mijn accountant zou met mij meereizen. Die begeleiding en toewijding kon ik enorm appreciëren.”
 

Je accountant is zoals je kapper of je huisarts: hij of zij kent je door en door.
Jan Jacobs
Janus Consulting

Echte vertrouwensband

Vele jaren werkte Jan voor verschillende multinationals in binnen- en buitenland. Tot hij op  zijn 38ste besloot om zelfstandig consultant te worden. Jan: “Ik richtte mijn vennootschap Janus Consulting op en ging op zoek naar een accountant. Een oud-studiegenoot tipte me om bij SBB aan te kloppen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

Annelies en haar collega’s adviseerden Jan al over zijn pensioenspaarplan en IPT-verzekering, de optimalisering van zijn voorafbetalingen, het vruchtgebruik van zijn privéwoning enzovoort. “Ook tijdens een belastingcontrole stond Annelies met haar team aan mijn zijde”, vertelt Jan. “Een hele geruststelling in zo’n stresserende situatie.”

“In de loop der jaren heb ik een echte vertrouwensband opgebouwd met Annelies en haar collega’s”, besluit hij. “Je accountant is zoals je kapper of je huisarts: op den duur kent hij of zij je door en door.”

Op zoek naar eenzelfde klik?