Expertadvies voor start-ups: maak een vliegende start met SBB

Je start-up lanceren, dat is een kwestie van durven springen. Maar voor de uitwerking van je businessplan ga je beter niet over één nacht ijs. Hoe zorg je ervoor dat het financiële plaatje klopt? Waar vind je kapitaal? En hoe verloon je je eerste medewerker(s)? Laat het cijferwerk maar over aan ons. Zo kan jij je focussen op wat je het liefste doet: je start-up laten groeien.

Neem contact op

Waarom kiezen voor SBB? 

Een voortdurend veranderende wereld houdt jou als ondernemer niet tegen. Integendeel: jij ziet kansen in vernieuwing en bouwt elke dag opnieuw aan innovatieve producten of diensten. SBB staat aan je zijde in elke stap van je ondernemerschap – en creëert de best mogelijke omkadering.

Coach die met je meedenkt

Als startende ondernemer sta je aan het begin van een avontuur. Maar er is veel om rekening mee te houden: je businessplan, boekhouding, financiële planning, contracten, aandelen en meer. Alles is in goede handen bij SBB. Wij zijn je klankbord en vaste raadgever doorheen je groeiproces.

Kennis van startersformaliteiten

De ondernemerscoaches van SBB helpen je een stevig onderbouwd businessmodel op te stellen. We loodsen je doorheen de mix van financieringsvormen en begeleiden je bij alle zakelijke en financiële aspecten van je start-up. Sparren over auteursrechten, aandelen of concurrentiële verloningen van nieuwe medewerkers? Ook wij houden van een uitdaging.

Strategische partnerships

We werken nauw samen met beroepsverenigingen en andere organisaties, zoals  WinWinner en Netwerk Ondernemen. Op die manier diepen we onze specifieke starterskennis voortdurend uit.

Geholpen door slimme tools

Dankzij slimme digitale tools, zoals sbbSLIM en Exact Online kan je je volledige administratie eenvoudig digitaliseren. Zo volg je je resultaten in realtime op. Met onze rapporteringstool maak je dan weer de nodige prognoses en simulaties. Zo neem je gefundeerde beslissingen voor de toekomst. En focussen we ons samen op wat echt telt: advies om slimmer te ondernemen.

Altijd een oplossing voor jouw uitdagingen  

Totaalbegeleiding voor je onderneming, of nood aan specifiek advies? Bij ons krijg je een brede waaier aan deskundige dienstverlening op maat van je sector:  

Onze expertises

 • Accountancy en boekhouding

  Je boekhouding is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. Met een boekhouding op maat van jouw onderneming neem je met vertrouwen beslissingen in de levenscyclus van je onderneming. Je staat er ook nooit alleen voor, want je SBB-accountant begrijpt je business en vertaalt je cijfers naar adviezen en inzichten waar je écht mee aan de slag kan.  
 • Fiscaal advies

  Neem je een beslissing, dan hangen daar vaak ook fiscale gevolgen aan vast. Je SBB-adviseur schetst de scenario’s, maar gaat meteen ook een stap verder. Zijn er slimme optimalisaties mogelijk? En met welke toekomstige maatregelen hou je best vandaag al rekening?
 • Financieel-strategisch advies

  Overweeg je om je onderneming te verkopen, ben je op zoek naar financieringsopties voor een grote investering of wil je gewoon deskundig financieel advies? Onze corporate finance advisors staan voor je klaar. Als je vertrouwenspartner en klankbord bepalen we mee je strategie en begeleiden we je doorheen het hele proces.
 • Omgevingsadvies

  Bijbenen met de complexe en snel veranderende milieuwetgeving? Dat hoef jij als ondernemer of architect niet te doen. Dat is namelijk ónze corebusiness. Bij SBB kan je rekenen op deskundige begeleiding voor vergunningsdossiers of milieuaangiftes, tijdens een controle of wanneer er nieuwe regelgeving op til is.
 • Juridisch advies

  Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is.
 • Startersadvies

  De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness.
 • Business support

  Een overname, nieuwe activiteiten, digitaliseren … Als ondernemer wil en moet je continu in beweging blijven. Maar al probeer je die veranderingen op te vangen, toch loeren groeipijnen, stress en misschien zelfs inefficiëntie om de hoek. Onze consultants in business support navigeren je doorheen je changeproces.
 • Vermogensplanning

  Beslissingen die je privé of professioneel neemt, hebben vaak grote gevolgen voor je vermogen. Wil je gemoedsrust over je vermogen, vandaag én in de toekomst? Onze vermogensplanners staan je bij met professioneel advies. Zo bescherm je jezelf, je dierbaren, je eigendom en je bedrijf.

Hoe we samen slim ondernemen met onze klanten

Bekijk alle verhalen

Onze recentste blogartikels

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.