Vermogensplanning biedt zekerheid – vandaag en morgen

Een succesvolle loopbaan, slimme beleggingen, een gezinswoning, tweede verblijf of een mooie erfenis … Doorheen de jaren kan je heel wat familiaal vermogen opbouwen en verwerven. Om zowel jezelf en je gezinsleden als je eigendom te beschermen, doe je er goed aan je privévermogen optimaal te structureren.  Maar dat is niet zo eenvoudig. Met een vermogensplanning van SBB helpt ons ervaren team je om met een gerust gevoel de toekomst tegemoet te gaan.  

Vermogensplanning en successieplanning: wat is het verschil?

Met een successieplanning bepaal je wat er met je roerend en onroerend vermogen gebeurt wanneer jij er niet meer bent. Een vermogensplanning draait om veel meer dan enkel je nalatenschap en helpt je je financiële toekomst veilig te stellen door je huidige vermogen te structureren. Zowel tijdens je actieve loopbaan als na je pensioen.  

Hoe dat in zijn werk gaat? Doordat een expert je huidige en toekomstige privévermogen in kaart brengt, krijg je een beter inzicht in welke financiële middelen je bezit, welke je nodig hebt en welke je kan schenken of nalaten. Een vermogensplanning houdt ook rekening met de samenstelling van je vermogen, je gezinssituatie, pensioenspaarplan, schenkingen, levensverzekeringen en successierechten. Zo kan je je beter wapenen tegen financiële risico’s zoals een onverwacht ontslag, een tegenslag met je onderneming of ... een wereldwijde pandemie. 

Kortom: de vermogensplanners van SBB reiken je veilige, juridisch correcte en onafhankelijke oplossingen aan om je privévermogen te organiseren, behouden, over te dragen en uiteindelijk na te laten. Steeds op maat van jouw persoonlijke situatie, verwachte levensstandaard, familie of bedrijf. 

Bescherm je vermogen en je toekomst!

Beslissingen die je vandaag privé of beroepsmatig neemt, hebben vaak een grote invloed op je vermogen in de toekomst. Wil je meer zekerheid en gemoedsrust over je eigen financiële situatie, niet alleen vandaag maar ook later?

Contacteer vrijblijvend onze experten

Hoe ziet een onderbouwd vermogensplan eruit? 

Dat is voor iedereen anders. Een slimme vermogensplanning hangt namelijk altijd af van jouw specifieke financiële situatie, gezinssamenstelling en toekomstperspectieven en vraagt om een brede kennis in tal van domeinen . Om je optimaal te begeleiden bij je vermogensplanning, kunnen onze vermogensplanners rekenen op ons centraal kenniscentrum en een netwerk van gespecialiseerde SBB-experts in de kantoren. Zo combineren we kennis en ervaring om uitgebreid vermogensadvies te bieden. 

"Iedereen heeft naasten die ze graag zien en een vermogen dat de beste regeling verdient. Team vermogensplanning denkt mee na en helpt je voorbereiden op wat komt. Op die manier gaan we samen slim plannen."

Filip Hellemans, vermogensplanner
Bescherm je vermogen en je toekomst!

Beslissingen die je vandaag privé of beroepsmatig neemt, hebben vaak een grote invloed op je vermogen in de toekomst. Wil je meer zekerheid en gemoedsrust over je eigen financiële situatie, niet alleen vandaag maar ook later?

Contacteer vrijblijvend onze experten

Bij een vastgoedinvestering komt heel wat kijken

Reden te meer dus om je grondig te laten adviseren. Bij SBB vind je de juiste expert voor elke stap van het proces. Wil je graag meer weten over hoe wij jou kunnen begeleiden bij je investering in onroerend goed? Stel je vraag aan onze experts!