Startersadvies

De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness. 

Neem contact op

Veel vragen, één aanspreekpunt

Een onderneming opstarten doe je niet op een-twee-drie. Sterker nog, elke stap brengt weer nieuwe vragen en beslissingen met zich mee. Hoe maak ik een financieel plan? Welke juridische vorm past bij mijn onderneming? Wat met btw, belastingen en boekhouding? Welke investeringen zijn nodig en hoe financier ik ze? Voor je SBB-accountant zijn al die thema’s dagelijkse kost. In tandem maak je gegarandeerd een vliegende start.

Ons advies voor starters

  • Begeleiding bij de keuze voor een ondernemingsvorm 
  • Investerings- en subsidieadvies 
  • Opstarten van de boekhouding 
  • Oprichten van de onderneming
  • Opstellen van een financieel plan
  • Opstartformaliteiten in orde brengen (bv. ondernemingsnummer, sociaal statuut)

Kies voor een echte partner

Een SBB-adviseur in jouw regio

Ons netwerk bestaat uit 27 kantoren over heel Vlaanderen verspreid. Dus er is zeker een SBB-accountant bij jou in de buurt. 
 

Vind jouw SBB-kantoor

Veel expertises onder één dak

Niet alleen voor startersadvies, maar ook bij andere vragen en mijlpalen kan je rekenen op onze adviseurs. 
 

Bekijk onze expertises

Slimme digitale tools

Met sbbSLIM behoort je papieren administratie tot het verleden. Via handige dashboards heb je altijd een actuele kijk op je cijfers. 

Ontdek sbbSLIM

Hoe zet ik mijn onderneming vlot op de rails?

Met de startersgidsen van SBB! Als starter is wat basiskennis over btw, belastingen of boekhouden onmisbaar. In onze startersgidsen leggen we die must-knows in mensentaal uit. Zodat jij goed voorbereid aan de start komt. 

Bekijk onze startersgidsen

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.