Bouwondernemers: samen bouwen we je onderneming uit  

Net als een gebouw heeft je onderneming een solide fundering en logische structuur nodig. Onze accountants en adviseurs zijn vertrouwd met de vragen en uitdagingen waar je als bouwprofessional mee te maken krijgt. Zo houden we samen je bedrijf gezond, zowel financieel, juridisch als fiscaal. En kan jij met vertrouwen verder aan je onderneming bouwen. 

Neem contact op

Waarom kiezen voor SBB? 

Een voortdurend veranderende wereld houdt jou als ondernemer niet tegen. Integendeel: jij ziet kansen in vernieuwing en bouwt elke dag opnieuw aan unieke bouwprojecten. SBB staat aan je zijde in elke stap van het ondernemerschap – en creëert de best mogelijke omkadering.
 

Coach die met je meedenkt

SBB begeleidt vandaag al meer dan 1.200 bouwondernemers. Je kan rekenen op je SBB-accountant die strategisch meedenkt. Dit betekent voor jou praktijkgericht advies en slimme keuzes om je bedrijf gezond te doen groeien. 

Kennis van de bouwsector

Bij SBB ben je omringd door vakspecialisten die in de diepte gaan. Ze duiken in de fiscale, financiële en juridische kant van grote investeringen, overnames, contracten, samenwerkingen ... En onze omgevingsadviseurs maken je wegwijs in milieu- en stedenbouwreglementering. 

Strategische partnerships

We werken nauw samen met beroepsverenigingen en andere organisaties, zoals Bouwunie, AiNB en NAV. Op die manier diepen we onze specifieke kennis van de bouwsector voortdurend uit.

Geholpen door slimme tools

Dankzij slimme digitale tools, zoals sbbSLIM en Exact Online kan je je volledige administratie eenvoudig digitaliseren Zo kan je je resultaten in realtime opvolgen. Met onze rapporteringstool maak je dan weer de nodige prognoses en simulaties. Zo neem je gefundeerde beslissingen voor de toekomst. En focussen wij ons op wat echt telt: advies om slimmer te ondernemen.

Altijd een oplossing voor jouw uitdagingen

Totaalbegeleiding voor je onderneming, of nood aan een specifiek advies? Bij ons krijg je een brede waaier aan deskundige dienstverlening op maat van je sector:  

Onze expertises

 • Accountancy en boekhouding

  Je boekhouding is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. Met een boekhouding op maat van jouw onderneming neem je met vertrouwen beslissingen in de levenscyclus van je onderneming. Je staat er ook nooit alleen voor, want je SBB-accountant begrijpt je business en vertaalt je cijfers naar adviezen en inzichten waar je écht mee aan de slag kan.  
 • Fiscaal advies

  Neem je een beslissing, dan hangen daar vaak ook fiscale gevolgen aan vast. Je SBB-adviseur schetst de scenario’s, maar gaat meteen ook een stap verder. Zijn er slimme optimalisaties mogelijk? En met welke toekomstige maatregelen hou je best vandaag al rekening?
 • Financieel-strategisch advies

  Overweeg je om je onderneming te verkopen, ben je op zoek naar financieringsopties voor een grote investering of wil je gewoon deskundig financieel advies? Onze corporate finance advisors staan voor je klaar. Als je vertrouwenspartner en klankbord bepalen we mee je strategie en begeleiden we je doorheen het hele proces.
 • Omgevingsadvies

  Bijbenen met de complexe en snel veranderende milieuwetgeving? Dat hoef jij als ondernemer of architect niet te doen. Dat is namelijk ónze corebusiness. Bij SBB kan je rekenen op deskundige begeleiding voor vergunningsdossiers of milieuaangiftes, tijdens een controle of wanneer er nieuwe regelgeving op til is.
 • Juridisch advies

  Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is.
 • Startersadvies

  De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness.
 • Business support

  Een overname, nieuwe activiteiten, digitaliseren … Als ondernemer wil en moet je continu in beweging blijven. Maar al probeer je die veranderingen op te vangen, toch loeren groeipijnen, stress en misschien zelfs inefficiëntie om de hoek. Onze consultants in business support navigeren je doorheen je changeproces.
 • Vermogensplanning

  Beslissingen die je privé of professioneel neemt, hebben vaak grote gevolgen voor je vermogen. Wil je gemoedsrust over je vermogen, vandaag én in de toekomst? Onze vermogensplanners staan je bij met professioneel advies. Zo bescherm je jezelf, je dierbaren, je eigendom en je bedrijf.

Hoe we samen slim ondernemen met onze klanten

Bekijk alle verhalen

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.