Land- en tuinbouwers: samen voor een onderneming in volle bloei

Als land- of tuinbouwer ben je 24/7 met je bedrijf bezig. Het is meer dan een job, het is je levenswerk. Samen met je SBB-adviseur bouw je aan een duurzame en financieel gezonde onderneming. Daarvoor bekijken we samen je mogelijkheden, maar ook de randwetgeving waaraan je moet voldoen. Bovendien verdiepen we ons in de complexe en snel evoluerende regelgeving binnen de agrarische sector. Kortom, reken op onze landbouwexpertise om volop te groeien. 

Neem contact op

Waarom kiezen voor SBB? 

Ondernemers begeleiden is onze passie. Ook als je ondernemerschap beperkt wordt door wetgeving, gaan we met onze ervaring op zoek naar andere mogelijkheden. SBB staat aan je zijde in elke stap van het ondernemerschap – en creëert de best mogelijke omkadering.

Coach die met je meedenkt

Je SBB-adviseur voorziet je van integer en pragmatisch totaaladvies – van strategie tot analyse. Met die ondersteuning kan jij doen waar je het best in bent: het succesvol runnen van je bedrijf.  

Expertise in land- en tuinbouw

Bij SBB begrijpen we de uitdagingen waar je als land-of tuinbouwer voor staat. Van professionele begeleiding bij je milieuaangiften over advies bij een overname tot vermogensplanning. Je kan rekenen op onze expertise.

Een sterk netwerk

We kennen de stakeholders in de landbouwsector en zijn op de hoogte van alle mogelijkheden. Bovendien hebben onze adviseurs vaak een persoonlijke link met de landbouw. Zo diepen we onze specifieke en praktische kennis van de agrarische sector voortdurend verder uit.

Geholpen door slimme tools

Dankzij slimme digitale tools, zoals sbbSLIM en Exact Online kan je je volledige administratie eenvoudig digitaliseren. Zo kan je resultaten in realtime opvolgen. En focussen wij ons op wat echt telt: advies om slimmer te ondernemen.

Altijd een passende oplossing voor jouw uitdagingen 

Totaalbegeleiding voor je onderneming, of nood aan een specifiek advies? Bij ons krijg je een brede waaier aan deskundige dienstverlening op maat van je sector: 

Onze expertises

 • Accountancy en boekhouding

  Je boekhouding is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. Met een boekhouding op maat van jouw onderneming neem je met vertrouwen beslissingen in de levenscyclus van je onderneming. Je staat er ook nooit alleen voor, want je SBB-accountant begrijpt je business en vertaalt je cijfers naar adviezen en inzichten waar je écht mee aan de slag kan.  
 • Fiscaal advies

  Neem je een beslissing, dan hangen daar vaak ook fiscale gevolgen aan vast. Je SBB-adviseur schetst de scenario’s, maar gaat meteen ook een stap verder. Zijn er slimme optimalisaties mogelijk? En met welke toekomstige maatregelen hou je best vandaag al rekening?
 • Financieel-strategisch advies

  Overweeg je om je onderneming te verkopen, ben je op zoek naar financieringsopties voor een grote investering of wil je gewoon deskundig financieel advies? Onze corporate finance advisors staan voor je klaar. Als je vertrouwenspartner en klankbord bepalen we mee je strategie en begeleiden we je doorheen het hele proces.
 • Omgevingsadvies

  Bijbenen met de complexe en snel veranderende milieuwetgeving? Dat hoef jij als ondernemer of architect niet te doen. Dat is namelijk ónze corebusiness. Bij SBB kan je rekenen op deskundige begeleiding voor vergunningsdossiers of milieuaangiftes, tijdens een controle of wanneer er nieuwe regelgeving op til is.
 • Juridisch advies

  Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is.
 • Startersadvies

  De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness.
 • Business support

  Een overname, nieuwe activiteiten, digitaliseren … Als ondernemer wil en moet je continu in beweging blijven. Maar al probeer je die veranderingen op te vangen, toch loeren groeipijnen, stress en misschien zelfs inefficiëntie om de hoek. Onze consultants in business support navigeren je doorheen je changeproces.
 • Vermogensplanning

  Beslissingen die je privé of professioneel neemt, hebben vaak grote gevolgen voor je vermogen. Wil je gemoedsrust over je vermogen, vandaag én in de toekomst? Onze vermogensplanners staan je bij met professioneel advies. Zo bescherm je jezelf, je dierbaren, je eigendom en je bedrijf.
 • Sectorspecifiek advies voor land- en tuinbouwers

  Land- of tuinbouw is een roeping: je bedrijf is je leven en je bent een specialist in je vak. Laat de snel evoluerende regelgeving en de vele administratieve verplichtingen daar vooral geen domper op zetten. Reken ervoor op onze sectorspecialisten – ze kennen je noden en uitdagingen.

Hoe we samen slim ondernemen met onze klanten

Bekijk alle verhalen

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.