Medici: samen waken we over de gezondheid van je praktijk

Als medicus ontferm je je over het welzijn van je patiënten. Maar ook je praktijk verdient de nodige zorg. Om rendabel te blijven en te groeien, zijn slimme keuzes van levensbelang. Van opstart en boekhouding over contracten en samenwerkingen tot vermogensbeheer. Onze ervaren accountants en adviseurs stellen de juiste diagnose en houden je praktijk in topvorm.  

Maak kennis met je expert

Waarom kiezen voor SBB? 

Een voortdurend veranderende wereld houdt jou niet tegen. Integendeel: jij ziet kansen in vernieuwing en bouwt elke dag opnieuw aan de beste dienstverlening. SBB staat aan je zijde in elke stap van je carrière – en creëert de best mogelijke omkadering.

Coach die met je meedenkt

SBB ondersteunt artsen, specialisten, tandartsen en andere medische vrije beroepers doorheen hun hele carrière. Als coach waken we over de zakelijke en financiële aspecten van je praktijk. Dicht bij jou, pragmatisch en in mensentaal. Zo kan jij je volop concentreren op je kerntaak: je  patiënten.

Op maat van je praktijk

Van juridische ondersteuning over investeringsadvies tot strategische begeleiding. We zijn vertrouwd met de uitdagingen van medische beroepers en denken proactief mee in functie van je doelstellingen. Zo hou je je praktijk in topconditie en groeien we samen.

Strategische partnerships

We werken nauw samen met beroepsverenigingen en andere organisaties, zoals Domus Medica, BBM en Axxon. Op die manier diepen we onze specifieke kennis van de medische sector voortdurend uit.

Geholpen door slimme tools

Dankzij slimme digitale tools, zoals sbbSLIM en Exact Online kan je je volledige administratie eenvoudig digitaliseren. Zo kan je je resultaten in realtime opvolgen. En focussen wij ons op advies om slimmer te ondernemen.

Altijd een oplossing voor jouw uitdagingen 

Totaalbegeleiding voor je praktijk, of nood aan een specifiek advies? Bij ons krijg je een brede waaier aan deskundige dienstverlening op maat van je sector:  

Onze expertises

 • Accountancy en boekhouding

  Je boekhouding is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. Met een boekhouding op maat van jouw onderneming neem je met vertrouwen beslissingen in de levenscyclus van je onderneming. Je staat er ook nooit alleen voor, want je SBB-accountant begrijpt je business en vertaalt je cijfers naar adviezen en inzichten waar je écht mee aan de slag kan.  
 • Fiscaal advies

  Neem je een beslissing, dan hangen daar vaak ook fiscale gevolgen aan vast. Je SBB-adviseur schetst de scenario’s, maar gaat meteen ook een stap verder. Zijn er slimme optimalisaties mogelijk? En met welke toekomstige maatregelen hou je best vandaag al rekening?
 • Financieel-strategisch advies

  Overweeg je om je onderneming te verkopen, ben je op zoek naar financieringsopties voor een grote investering of wil je gewoon deskundig financieel advies? Onze corporate finance advisors staan voor je klaar. Als je vertrouwenspartner en klankbord bepalen we mee je strategie en begeleiden we je doorheen het hele proces.
 • Omgevingsadvies

  Bijbenen met de complexe en snel veranderende milieuwetgeving? Dat hoef jij als ondernemer of architect niet te doen. Dat is namelijk ónze corebusiness. Bij SBB kan je rekenen op deskundige begeleiding voor vergunningsdossiers of milieuaangiftes, tijdens een controle of wanneer er nieuwe regelgeving op til is.
 • Juridisch advies

  Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is.
 • Startersadvies

  De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness.
 • Business support

  Een overname, nieuwe activiteiten, digitaliseren … Als ondernemer wil en moet je continu in beweging blijven. Maar al probeer je die veranderingen op te vangen, toch loeren groeipijnen, stress en misschien zelfs inefficiëntie om de hoek. Onze consultants in business support navigeren je doorheen je changeproces.
 • Vermogensplanning

  Beslissingen die je privé of professioneel neemt, hebben vaak grote gevolgen voor je vermogen. Wil je gemoedsrust over je vermogen, vandaag én in de toekomst? Onze vermogensplanners staan je bij met professioneel advies. Zo bescherm je jezelf, je dierbaren, je eigendom en je bedrijf.

Vertrouw op ons glashelder advies

Je persoonlijke SBB-expert begrijpt je uitdagingen als medicus en geeft je professionele begeleiding in elke levensfase van je praktijk. Ook voor specifiek advies over je rechten en plichten, veranderingen in je vennootschapsstructuur, samenwerkingsverbanden of contracten kan je bij hem of haar terecht.

Samenwerken als medicus: hoe begin je eraan?

Je eigen praktijk opstarten is zeker niet evident. Daarom kiezen steeds meer (para)medici voor een groepspraktijk waarin ze samenwerken met een aantal collega’s. Maar hoe begin je daaraan? En welke fiscale en juridische hordes moet je nemen?

We maken je wegwijs 

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.