Organisatie of vzw? Samen gaan we voor een professionele focus

Als organisatie heb je niet alleen oog voor de financiële situatie, je moet ook rekening houden met het strikte wettelijke kader waarin je opereert. Gelukkig kun je hiervoor rekenen op onze ondersteuning, we delen graag onze uitgebreide expertise in de social-profitsector.

Neem contact op

Waarom kiezen voor SBB? 

SBB staat aan je zijde in elke stap naar een gezonde organisatie of vereniging – en creëert de best mogelijke omkadering.

Expertise in social profit

SBB ondersteunt vandaag al heel wat social-profitorganisaties. Samen zorgen we ervoor dat je perfect voldoet aan alle verplichtingen op boekhoudkundig, fiscaal en juridisch vlak. Zodat jij je volledig kunt concentreren op het doel van je organisatie of vereniging. 

Op maat van je organisatie

Van het Wetboek Vennootschappen en Verenigingen over het vrijwilligersstatuut tot je aansprakelijkheid als bestuurder: ons social-profitteam denkt proactief met je mee en adviseert je op maat van de verenigingsrealiteit.

Strategische partnerships

We werken samen met heel wat organisaties, waaronder koepel- en beroepsverenigingen. Op die manier diepen we onze specifieke kennis van de social-profitsector voortdurend uit.

Geholpen door slimme tools

Dankzij slimme digitale tools, zoals sbbSLIM en Exact Online kan je je volledige administratie eenvoudig digitaliseren. Zo kan je resultaten in realtime opvolgen. En focussen wij ons op wat echt telt: advies om slimmer te ondernemen.

Altijd een oplossing voor jouw uitdagingen  

Totaalbegeleiding voor je organisatie, of nood aan een specifiek advies? Bij ons krijg je een brede waaier aan deskundige dienstverlening op maat van je sector:

Onze expertises

 • Accountancy en boekhouding

  Je boekhouding is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. Met een boekhouding op maat van jouw onderneming neem je met vertrouwen beslissingen in de levenscyclus van je onderneming. Je staat er ook nooit alleen voor, want je SBB-accountant begrijpt je business en vertaalt je cijfers naar adviezen en inzichten waar je écht mee aan de slag kan.  
 • Fiscaal advies

  Neem je een beslissing, dan hangen daar vaak ook fiscale gevolgen aan vast. Je SBB-adviseur schetst de scenario’s, maar gaat meteen ook een stap verder. Zijn er slimme optimalisaties mogelijk? En met welke toekomstige maatregelen hou je best vandaag al rekening?
 • Financieel-strategisch advies

  Overweeg je om je onderneming te verkopen, ben je op zoek naar financieringsopties voor een grote investering of wil je gewoon deskundig financieel advies? Onze corporate finance advisors staan voor je klaar. Als je vertrouwenspartner en klankbord bepalen we mee je strategie en begeleiden we je doorheen het hele proces.
 • Omgevingsadvies

  Bijbenen met de complexe en snel veranderende milieuwetgeving? Dat hoef jij als ondernemer of architect niet te doen. Dat is namelijk ónze corebusiness. Bij SBB kan je rekenen op deskundige begeleiding voor vergunningsdossiers of milieuaangiftes, tijdens een controle of wanneer er nieuwe regelgeving op til is.
 • Juridisch advies

  Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is.
 • Startersadvies

  De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness.
 • Business support

  Een overname, nieuwe activiteiten, digitaliseren … Als ondernemer wil en moet je continu in beweging blijven. Maar al probeer je die veranderingen op te vangen, toch loeren groeipijnen, stress en misschien zelfs inefficiëntie om de hoek. Onze consultants in business support navigeren je doorheen je changeproces.
 • Vermogensplanning

  Beslissingen die je privé of professioneel neemt, hebben vaak grote gevolgen voor je vermogen. Wil je gemoedsrust over je vermogen, vandaag én in de toekomst? Onze vermogensplanners staan je bij met professioneel advies. Zo bescherm je jezelf, je dierbaren, je eigendom en je bedrijf.

Alles wat je moet weten over de rechtspersonenbelasting

In tegenstelling tot de personen- en vennootschapsbelasting is de rechtspersonenbelasting in principe geen inkomensbelasting. Slechts enkele bij wet bepaalde inkomensbestanddelen en andere elementen worden getaxeerd. Maar wat zijn die belastbare elementen en hoe gaat de aangifte zelf in zijn werk?


We maken je wegwijs

Vertrouw op onze topexperten in fiscaal en juridisch advies

Voor fiscaal en juridisch advies ben je bij SBB in goede handen. Je vertrouwde SBB-accountant volgt wijzigingen op de voet en kan terugvallen op onze uitgebreide ervaring met de verenigingsrealiteit. 

Heb je een complexe fiscale of juridische vraag? Daar bijten onze fiscalisten en juristen zich dan weer met plezier in vast. Denk bijvoorbeeld aan je aangifte patrimoniumtaks, je aangifte in de rechtspersonenbelasting of juridische ondersteuning bij fusies en splitsingen.
 

Hoe we samen slim ondernemen met onze klanten

Bekijk alle verhalen

2024: het jaar van de focus

Hoe onderscheid je als ondernemer prioriteit van bijzaak? In dit rapport brengen we de 5 thema’s die jouw tijd echt waard zijn. Met 14 experten die hun inzichten delen, waardoor jij kan scherpstellen op wat echt telt.