Juridisch advies
Ondernemers
Bouw

[VIDEO]: Hoe ondernemer Kris voortbouwt aan zijn familiebedrijf

Werner Van Meldert

Kris Van Goidsenhoven bouwt letterlijk en figuurlijk aan zijn familiebedrijf. Hij is de derde generatie die aan het roer staat van Van Goidsenhoven & Zoon. Om een stabiele koers te varen, rekent hij op SBB en zijn vaste adviseur Werner Vanmeldert. 

 

 

Samen slim ondernemen

Onze klanten zijn gepassioneerde ondernemers. Stuk voor stuk leggen ze inspirerende trajecten af, met SBB aan hun zijde. In ‘Samen slim ondernemen’ laten we klanten aan het woord, en gaan we op zoek naar de diepere betekenis van #samen #slim #ondernemen.

In de regio van Bekkevoort is Van Goidsenhoven & Zoon een begrip. “Wij zijn al 50 jaar actief in de bouwsector”, vertelt zaakvoerder Kris. “Doorheen de jaren zijn we voorzichtig gegroeid. Vandaag telt het bedrijf 15 medewerkers, en blijven we werken aan een solide groei.”

#Samen

Kris: “Al van bij de start rekenen we op de ondersteuning van SBB. Na al die jaren vertrouw ik blindelings op mijn adviseur Werner. Hij geeft advies op maat van mijn onderneming en staat steeds paraat. Er is zelfs een vriendschappelijke band ontstaan. Het is fantastisch om samen te werken met iemand die je zaak door en door kent.”

“Bij de terugkerende ijkingsmomenten in de boekhouding spreken we ook af, bijvoorbeeld bij de afsluiting van het boekjaar. We bespreken de volgende stappen van de onderneming, en hoe we die kunnen realiseren.”

#Slim

Kris: “Bij elke scharniermoment van de onderneming is SBB betrokken. Zo leidden zij de overstap van een eenmanszaak naar een vennootschap in goede banen. Dat ging bijzonder vlot: SBB ontfermde zich over de vele paperassen en bijbehorende rompslomp.”

“Daarnaast helpt SBB ons met de boekhouding en financieel advies. Bijvoorbeeld over aandelen, hoe je fiscaal kapitaal uit de vennootschap haalt en over onze winst en resultaten. En heb ik een vraag over een investering, dan is Werner mijn vast klankbord. Ik vertrouw op zijn advies, ook als het afwijkt van mijn mening.”

#Ondernemen 

Kris: “Ik heb de zaak overgenomen van mij vader. Als kind volgde ik hem overal. Mijn moeder had liever gehad dat ik niet in de bouw aan de slag ging en ik was ook een goede student. Maar het kriebelde te veel, en het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

“Toen mijn vader 13 jaar geleden overleed, viel mijn steunpilaar weg. Opeens was ik verantwoordelijk voor de zaak. Ik ben de man van de voorzichtige aanpak en neem dan ook altijd mijn tijd voor ik knopen doorhak. Met succes: vandaag heb ik een bloeiende zaak, met een team waarop ik kan vertrouwen en waar ik fier op ben. En wie weet neemt mijn zoon de fakkel later van mij over.”
 

Ook samen slim ondernemen?  

Werner en onze andere experten denken graag met je mee en nemen werk uit je handen. Contacteer vrijblijvend een SBB-adviseur in je buurt en bouw je zaak succesvol verder uit. 

Werner Van Meldert
Werner Van Meldert
regiodirecteur Limburg & Hageland