Juridisch advies
Social profit

[VIDEO]: NAV stippelt samen met SBB haar strategie voor de toekomst uit

Sylvia Thienpont

Het Netwerk Architecten Vlaanderen – kortweg NAV – vertegenwoordigt maar liefst 60 à 70% van de beroepsarchitecten in Vlaanderen. De vzw en beroepsorganisatie wil zich in de toekomst verder versterken – en doet daarvoor een beroep op SBB.

 

 

Samen slim ondernemen

Onze klanten zijn gepassioneerde ondernemers. Stuk voor stuk leggen ze inspirerende trajecten af, met SBB aan hun zijde. In ‘Samen slim ondernemen’ laten we klanten aan het woord, en gaan we op zoek naar de diepere betekenis van #samen #slim #ondernemen.

“Met het NAV ondersteunen we architecten in de eerste plaats met onze dienstverlening”, vertelt Algemeen Directeur Steven Lannoo. “We bieden onder andere een uitgebreid opleidingsaanbod aan, onze helpdesk geeft technisch, juridisch en deontologisch advies en we publiceren magazines voor onze leden met relevante informatie en trends.”

“Daarnaast laten we ook de stem van architecten horen in het publieke debat en bij de politiek. We zijn bijvoorbeeld vertegenwoordigd in meer dan 70 werkgroepen. Samen met SBB werken we aan een sterkere organisatie voor de toekomst.”

#Samen

Steven: “Onze boekhouding is vrij complex. Wij draaien een omzet van ongeveer 2 miljoen euro – maar die bestaat uit allemaal kleine verrichtingen. Daarnaast zijn we gemengd btw-plichtig, wat het geheel nog veel moeilijker maakt.”

“Maar toch zijn er we er in geslaagd om met de tools en het advies van SBB onze administratie voor een stuk te automatiseren en efficiënter te organiseren. Daardoor sparen we 1 VTE uit en houden we meer tijd vrij om ons te focussen op onze corebusiness.”

“Daarnaast ondersteunt SBB ons ook bij de grote dossiers, zoals de juridische structuur van onze vzw’s en grote fiscale beslissingen die we moeten nemen. Bij elk scharniermoment zijn onze vaste SBB-adviseurs betrokken.”

#Slim

Steven: “SBB heeft een hele sterke expertise op het vlak van vzw’s, maar wat nog belangrijker is: zij weten hoe een beroepsorganisatie werkt. Daardoor begrijpen zij waar we als organisatie naartoe willen, wat onze langetermijndoelstellingen zijn. Ze helpen ons die te vertalen naar de correcte boekhoudkundige, juridische en fiscale beslissingen.”

#Ondernemen

Steven: “Ondernemen betekent voor ons een organisatie uitbouwen die architecten de tools geeft zodat ze hun eigen toekomst in handen kunnen nemen. Daarom zetten we ons iedere dag in om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Om beleidsvoorstellen te maken die de problemen van architecten oplossen en hen meer kansen bieden. Want architecten zijn ons bestaansrecht. Zonder hen heeft het NAV geen zin.”

“Ondernemen betekent ook een businessmodel uitbouwen voor onze organisatie, waardoor we die doelstellingen ook kunnen waarmaken. Met SBB aan onze zijde weten we dat we op goede weg zijn.”

 

Ook samen slim ondernemen?  

Onze experten denken graag met je mee en nemen werk uit je handen. Contacteer vrijblijvend een SBB-adviseur in je buurt en bouw je je zaak succesvol verder uit. 

Sylvia Thienpont
Sylvia Thienpont
business manager social profit