Accountancy en boekhouding
Starters
Ondernemers

[VIDEO] Formula Electric Belgium: “Ondernemen is een ploegsport!”

Joris Geets

Een diploma hebben ze nog niet, een eigen elektrische racewagen wél. En daarmee racet het Leuvense Formula Electric Belgium jaarlijks tegen meer dan 50 andere internationale scholen. Hoe ze hier het hele team – van piloot tot accountant (!) – op voorbereiden, vertelt ons team captain Willem T’Hooft.

Ook ambities als (student-)ondernemer? Deze startersgids is alvast dé manual.

 

Over Formula Electric Belgium

Met zo’n 30 zijn ze, de ingenieursstudenten van de KU Leuven en Thomas More Hogeschool die samen Formula Electric Belgium vormen. Jaarlijks ontwerpen en bouwen ze een eigen elektrische racewagen, waarmee ze het in de Formula Student-competities tegen meer dan 50 internationale scholen opnemen.

Het podium is hen niet vreemd: in de zomer van 2018 wonnen ze in Tsjechië met hun ‘Umicore Pulse’ de prijs voor het beste technische ontwerp.

De mensen achter de schermen zijn even belangrijk als onze ingenieurs.
Willem T’Hooft
team captain Formula Electric Belgium
Ik begeleid Willem en co in het runnen van hun bedrijf: denk aan juridische structuren, boekhouding, kosten, btw, enzovoort.v
Joris Geets
accountant bij SBB Leuven

#Samenslimmer

De studenten zijn het er roerend over eens: om opnieuw prijzen te pakken, moet elk onderdeeltje kloppen. Dus ook de zakelijke kant van hun avontuur, waarvoor ze steevast op Joris kunnen rekenen. Want net als de bouw van hun bolide, is ondernemen teamwork.

Zelf vlot uit de startblokken schieten? Met onze gratis startersgids maken we je warm en ready voor het ondernemerschap.

Eerder op zoek naar een expert? Maak hier kennis met één van onze startersadviseurs.

Joris Geets
Joris Geets
senior consultant accountancy & fiscaliteit