Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

 

Zoek een artikel

Zoek

Zoogkoeienpremie of vleeskalverenpremie? Vergeet najaar 2017 uw deelnameverklaring niet!

Gepubliceerd op 11-10-17

Voor de zoogkoeienpremie moet er jaarlijks een deelnameverklaring ingediend worden, dit jaar kan dat opnieuw via het e-loket van 2 oktober tot 15 december.

Lees verder

Vergunning uitzonderlijk vervoer moeilijker voor grote oogstmachines

Gepubliceerd op 11-10-17

Belgische loonwerkers zitten met de handen in het haar omdat een aantal grote oogstmachines niet reglementair de openbare weg op kunnen. 

Lees verder

Ook in 2018 moet 5% vergroening aangehouden worden

Gepubliceerd op 11-10-17

Heeft u meer dan 15 ha bouwland? Dan moet u minstens 5 % ervan inrichten als ecologisch aandachtsgebied (EAG).

Lees verder

Dien uw betalingsaanvraag in voor droogte- of vorstschade bij het Rampenfonds

Gepubliceerd op 11-10-17

De vorst in de tweede helft van april en de droogte van 1 april tot en met 30 juni 2017 zijn officieel erkend als landbouwramp. Wie een betalingsaanvraag voor schadevergoeding aan zijn teelten wil indienen, kan dit tot 31 januari 2018.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Check uw mestverwerkingscertificaten (MVC’s) vóór 30 september

Gepubliceerd op 01-09-17

Als mestverwerkingsplichtige moet u elk jaar genoeg mestverwerkingscertificaten (MVC’s) op uw ‘certificatenrekening’ van de Mestbank hebben staan. De jaarlijkse deadline daarvoor is eind september. Bovendien doet u er goed aan om nu al te controleren hoeveel mest u voor het lopende jaar nog moet verwerken.

Lees verder

Starterscursus Type A

Gepubliceerd op 30-08-17

Start je in de land- en tuinbouw of stap je mee in het bedrijf van je ouders of partner? Zou je het bedrijf graag voortzetten maar heb je nog veel vragen? De startersopleiding biedt je heel wat kennis en inzichten voor een stevige start.

Lees verder

Zaai tijdig uw groenbedekker in!

Gepubliceerd op 28-08-17

Vele landbouwers vullen hun ecologisch aandachtsgebied (EAG) in met een groenbedekker. Om geen premies te verliezen is het belangrijk het groenbedekkersmengsel voor 1 oktober in te zaaien (1). Maar ook administratief moet u in orde zijn.

Lees verder

Hoe wordt de schadevergoeding van de droogte als landbouwramp berekend?

Gepubliceerd op 21-08-17

Wanneer de totale schade in Vlaanderen hoger ligt dan 1,24 miljoen euro en wanneer de gemiddelde schade per dossier meer dan 5.580 euro bedraagt kan er sprake zijn van een erkenning. De werking van een landbouwramp is anders dan die van een algemene ramp zoals bijvoorbeeld de overvloedige regenval in 2016 (lees hier hoe het staat met de afhandeling van de rampendossiers waterschade).

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Beheerovereenkomst 2018: dien uw aanvraag in vóór 1 oktober

Gepubliceerd op 18-08-17

Wanneer u als landbouwer een beheerovereenkomst aangaat, engageert u zich tot extra maatregelen om de kwaliteit van het milieu, de natuur en de biodiversiteit te behouden of verbeteren. De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) beloont u daarvoor met een financiële vergoeding. Om een eerste of nieuwe beheerovereenkomst in 2018 te starten, dient u die wel nog vóór 1 oktober 2017 aan te vragen.

Lees verder

Dien tijdig uw fosfaatanalyses in!

Gepubliceerd op 04-08-17

Zoals bepaald in het vijfde Mestactieplan (MAP) gelden sinds 1 januari 2017 de strengste bemestingsnormen van fosfaatklasse IV. U kunt een afwijking van die normen aanvragen, door met een bodemanalyse bij de Mestbank aan te tonen dat uw perceel tot een lagere klasse behoort. Indien u beschikt over bodemanalyses, dient u deze best zo snel mogelijk in.

Lees verder

Droogte is uitzonderlijk: mogelijke financiële steun voor getroffen landbouwers

Gepubliceerd op 20-07-17

Het KMI erkent de recente droogte dan toch als uitzonderlijk. Daardoor start Minister Joke Schauvliege de procedure voor de erkenning als landbouwramp op.

Lees verder

Fiscale en administratieve gevolgen van de droogte

Gepubliceerd op 15-07-17

De droogte heeft voor u als land- of tuinbouwer niet enkel teelttechnische en financiële gevolgen, ook administratief zijn er implicaties. Een overzicht.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak
Laad meer berichten