Startersadvies
Starters
Land- of tuinbouwers

[VIDEO] Ecologische schapenboerderij opstarten? Een droom als een ander die SBB graag helpt waarmaken

Nathalie Put

Een eigen zaak op poten zetten is al geen evidentie. En in de landbouw komt er ook nog een pak regelgeving en administratie bij kijken. Precies daarom rekenden Ann en Tom van het Nijswolkje, een ecologische schapenboerderij in Rillaar, op het advies en de ondersteuning van SBB. Samen met hun SBB-vertrouwenspersoon Karlien wisten zij een wel heel bijzondere droom waar te maken. 

Zonder het advies van Karlien van SBB hadden wij nooit kunnen starten. Ook nu nog ondersteunt zij ons proactief bij sectorspecifieke wetgeving en administratie.
Ann Geys
medezaakvoerder het Nijswolkje

#Samenslimmer

Een oud melkveebedrijf nieuw leven inblazen. En op basis van schapenmelk yoghurt, ijs, melk, verse en vaste kaas maken. Dat zijn geen ambities die je elke dag hoort. Maar Ann en Tom waren vastberaden. Terwijl zij zich op de uitbouw van het Nijswolkje stortten, zorgde Karlien van SBB Bekkevoort voor de opstartformaliteiten, de omgevingsvergunning en ondersteuning bij het Mestactieplan. 

En terwijl er doorheen de jaren steeds meer schapen bijkwamen, bleef Karlien hun vaste vertrouwenspersoon. Jaarlijks zorgen zij en haar team voor de boekhouding, fiscale aangifte en btw-administratie, maar ook voor advies doorheen de complexe en snel veranderende regelgeving in de landbouw.
 

Ook van plan om te starten?

Met onze gratis startersgids ben je optimaal voorbereid! Of krijg je liever advies van Karlien of een van haar collega’s? Contacteer vrijblijvend een SBB-adviseur in je buurt.

Nathalie Put
Nathalie Put