Accountancy en boekhouding
Fiscaal advies
Startersadvies
Starters
Ondernemers

[VIDEO]: Pauline D’Haenens doet luxekaarsenbedrijf explosief groeien met SBB

Nathalie Put

Wat begon met 5000 euro spaargeld, is voor jonge onderneemster Pauline D’Haenens uitgegroeid tot een internationaal kaarsenmerk. Te koop in zo’n 400 winkels over de hele wereld. SBB gaf gericht advies voor een snelle, maar slimme groei. Pauline vertelt in geuren en kleuren over de samenwerking.  

Samen slim ondernemen

Onze klanten zijn gepassioneerde ondernemers. Stuk voor stuk leggen ze inspirerende trajecten af, met SBB aan hun zijde. In ‘Samen slim ondernemen’ laten we klanten aan het woord, en gaan we op zoek naar de diepere betekenis van #samen #slim #ondernemen.

#Samen

Pauline: “Met Mon Dada breng ik natuurlijke, duurzame geurkaarssen op de markt. Het idee ontstond in New York, maar ondertussen zet ik mijn ondernemersavontuur verder in België. Ik ben het liefst bezig met mijn passie: de productie van onze collecties. Daarom zocht ik een sterke partner voor het boekhoudkundige en fiscale luik. Dankzij de samenwerking met SBB kon ik enorme stappen vooruitzetten.”

“Bij de opstart was mijn SBB-accountant een beetje mijn rechterhand: een goed businessplan maken, financiering vinden en de statuten in orde brengen: SBB heeft bij heel wat cruciale beslissingen geholpen.”

#Slim

Als beginnende ondernemer heeft Pauline veel bijgeleerd van haar starterscoach bij SBB. Maar ook met de boekhoudsoftware sbbSLIM loopt alles op wieltjes. “Ik volg in realtime mijn cijfers, heb altijd een zicht op hoe mijn zaak er financieel voor staat en kan snel bijsturen.” 

Pauline:“Mon Dada groeit heel erg snel. Zonder SBB had ik niet gestaan waar ik nu sta. Zij helpen bijvoorbeeld bij mijn btw-aangiftes en de bijsturing van mijn businessplan. Ik ben blij dat er een sterke partner naast mij staat om kleine en grote verbeteringen door te voeren.”

#Ondernemen

“Ondernemen is voor mij echt voortgekomen uit de liefde voor duurzame kaarsen en de goesting om daar ook iets mee te doen. Ondertussen verkopen we die in meer dan 40 landen, stuur ik een team medewerkers aan en werk ik samen met architect en designer Glenn Sestig voor een nieuwe collectie.” 

Pauline: “Het barst allemaal wat uit z’n voegen, op een positieve manier dan, maar ik ben ervan overtuigd dat ik met de hulp van SBB op een gezonde manier kan blijven groeien.”

Nathalie Put
Nathalie Put