Startersadvies
Starters
Medici

[VIDEO] Je eigen praktijk starten in een vrij beroep? Tandarts Vincent pakte het zó aan

Nathalie Put

Vincent droomde al van kindsbeen af van zijn eigen tandartspraktijk. Toen hij en zijn vrouw – ook tandarts – kort na afstuderen de unieke kans kregen om een pand aan te schaffen, twijfelden ze niet. Ze klopten aan bij hun SBB-accountant Bart, die ze al kennen sinds hun stage, en een half jaar later was de praktijk een feit. Hoe hun plan van aanpak eruitzag, delen Vincent en Bart in onderstaand filmpje.

De moeilijkheid bij een eigen praktijk is het financiële plaatje: hoeveel gaan we zelf inbrengen, hoeveel gaan we lenen, wat kost ons materiaal …
Vincent
tandarts
We gingen na hoe zij hun praktijk wilden financieren, welke inkomsten zij voorzagen enzovoort. Vervolgens goten we samen alles in een financieel plan.
Bart Van Tulden
accountant bij SBB Turnhout

#Samenslimmer

Dat je samen sterker staat, maar ook slimmer onderneemt, ondervond Vincent maar al te goed. Bij de oprichting van zijn praktijk kon hij rekenen op zijn accountant Bart, die al meer dan 25 jaar in het vak zit.

Bart: “Vrije beroepers schatten hun inkomsten wel eens te rooskleurig in. Onze troef is dat wij op basis van dossiers van meer dan 20.000 klanten perfect kunnen aangeven of een praktijk oprichten realistisch is of niet. Een 100% haalbaar financieel plan, dat is voor ons de basisvereiste.”

Vragen rond de start van je praktijk of vrij beroep? Download hier één van onze startersgidsen of neem  contact op met één van onze experten.

Nathalie Put
Nathalie Put