Accountancy en boekhouding
Startersadvies
Starters
Ondernemers

[VIDEO]: Julie Allary zet haar eerste stappen in de ondernemerswereld met hulp van SBB

Nathalie Put

Een liefde voor organiseren en schoonmaken was de basis voor Sweep Story, de bloeiende e-commerce-onderneming van student-ondernemer Julie Allary. Met de hulp van SBB liep de opstart van een leien dakje.  

Samen slim ondernemen

Onze klanten zijn gepassioneerde ondernemers. Stuk voor stuk leggen ze inspirerende trajecten af, met SBB aan hun zijde. In ‘Samen slim ondernemen’ laten we klanten aan het woord, en gaan we op zoek naar de diepere betekenis van #samen #slim #ondernemen.

#Samen

Julie: “Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders doen al jaren een beroep op de expertise van SBB en zijn tevreden van de ondersteuning die ze krijgen. De stap om voor mijn onderneming bij SBB aan te kloppen was dus niet zo groot.”

“Mijn verhaal was wel anders”, vervolgt ze. “Mijn onderneming is gericht op e-commerce. De aanpak verschilt enorm van fysieke handel, en ook de wetgeving is anders. Dankzij de samenwerking met SBB kon ik onder andere het boekhoudkundige en financiële plaatje doen kloppen. Ik kon zonder al te grote hordes mijn bedrijf lanceren.”

“SBB heeft bij de opstart van Sweep Story geholpen bij verschillende luiken: van het financieel plan tot het voorbereiden van de oprichtingsakte bij de notaris, en nog veel meer.”  

#Slim

Los van de steun die Julie krijgt van haar SBB-adviseur, is ze ook heel erg fan van de boekhoudsoftware sbbSLIM. “Ik kan er makkelijk aankoopfacturen mee inboeken, mijn cijfers in de gaten houden en checken waar bijsturing nodig is. Zo hou ik meer tijd over om te ondernemen.”

“Daarnaast weet mijn SBB-adviseur perfect hoe ze een start-up als de mijne doet groeien op de lange termijn. De betrokkenheid van SBB bij mijn onderneming apprecieer ik enorm.”

#Ondernemen

“Ondernemen komt bij mij vooral voort uit goesting om mijn kennis en passie te delen”, besluit Julie. “Als student-ondernemer is een eigen bedrijf leiden écht nog een ontdekkingsreis. We bestaan vandaag ongeveer anderhalf jaar en er liggen heel wat uitbreidingsplannen op tafel. Ik heb er alvast veel zin in om van Sweep Story een groter verhaal te maken. Ik wil niet enkel in Limburg, maar in heel Vlaanderen mensen enthousiast maken om hun woning brandschoon en mooi opgeruimd te krijgen. Want zo krijgen ze meer tijd vrij voor me-time en gezelligheid in huis.”