Een nieuwe site die past bij een nieuwe rol als ondernemerscoach

sluit popup

In het licht van de corona-problematiek is onze dienstverlening bijgestuurd:

  • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Klanten kunnen enkel mits afspraak naar kantoor komen.
  • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Raf Sels

Welkom op onze vernieuwde website. Het was tijd voor een opfrissing van onze digitale identiteit. Onze vorige site was nog geen 3 jaar oud – dat lijkt kort, maar schijn bedriegt in onze sector. Want de afgelopen jaren raakte ons beroep in een stroomversnelling. Meer dan ooit zetten we in op onze rol als vertrouwenspersoon en evolueren we van louter accountant naar ondernemerscoach.

Vanwaar die shift van accountant naar ondernemerscoach?

Vandaag begeleiden wij meer dan 22.000 zelfstandige ondernemers, kmo's, vrijberoepsbeoefenaars en organisaties. Vroeger klopten zij voornamelijk bij ons aan met vragen over hun boekhouding, milieureglementering, btw- of belastingaangifte. Maar nu zien onze klanten in ons veel meer een strategische partner, iemand die meedenkt en hun zaak vooruithelpt. De vlag van ‘ondernemerscoach’ dekt de lading dus beter.

Hoe pakte SBB die verandering aan?

Die evolutie van accountant naar ondernemerscoach steunt op twee grote pijlers. Enerzijds een technologische beweging: met slimme tools kunnen ondernemers de basics van hun boekhouding voeren zonder verplaatsing naar het kantoor. Anderzijds hebben wij ook ingespeeld op het hoger verwachtingspatroon van onze klanten en onze kantoren verder versterkt met gespecialiseerde juridische en fiscale adviseurs.

Technologie

De afgelopen jaren hebben we nieuwe tools ontwikkeld zoals ons digitaal klantenplatform sbbSLIM en de e-facturatietool sbbFACT, waarmee we de boekhouding volledig digitaliseren. Onze klanten kunnen hun facturen online bijhouden en moeten geen documenten meer binnenbrengen in het kantoor. Daarbovenop kunnen ze evoluties in winst, kosten en bedrijfsresultaten in realtime opvolgen via overzichtelijke dashboards. 

Expertise

Daarnaast versterkten we onze lokale kantoren met verschillende experts, zoals juridische en fiscale adviseurs én successieplanners. Zij buigen zich samen met de dossierbeheerder over specifieke adviesvragen en worden op hun beurt ondersteund door ons kenniscentrum. Het resultaat: onze accountants kunnen heel breed meedenken met klanten over de toekomst van hun zaak, terwijl ze voor de gespecialiseerde kennis beroep doen op de lokale juridische en fiscale adviseurs. Naast onze core-business 'accountancy' en 'fiscaliteit' hebben wij onze expertises verder gebundeld in 8 domeinen

Precies die combinatie van technologie en persoonlijk advies vormt het fundament van onze vernieuwde aanpak.

Transformatie op schema

Onze transformatie zit goed op schema en ik ben bijzonder trots op het parcours dat onze mensen al hebben afgelegd. Vorig jaar hoopten we 1.500 klanten over te schakelen op ons platform sbbSLIM. Uiteindelijk klokten we af op bijna 2.000. Voor 2019 zitten we op schema om 6.000 klanten op het platform aan te sluiten. 

Bovendien muteren wij binnenkort de boekhouding van onze klanten naar de vernieuwde accountancysoftware ‘Exact Online’. Hiermee bieden wij een efficiënt en vooruitstrevend online pakket aan dat naadloos aansluit op een waaier aan extra tools. Dit zal de klant, die dat wenst, verder ontzorgen in zijn eigen businessadministratie. 

Gezocht: expertise en talent

Samen met de groei van het aantal klanten en onze ambitie om die rol als ondernemerscoach waar te maken, stijgt ook het aantal vacatures bij SBB gestaag. En in deze war for talent zijn die niet altijd makkelijk in te vullen. We zijn wij dus op zoek naar heel wat nieuwe collega's om onze transformatie  een boost te geven. Zowel jonge als meer ervaren profielen zijn zeer welkom. Daarom hebben ook onze jobsite, jobs.sbb.be geüpdatet. 

Raf Sels, CEO 

SBB helpt bedrijven groeien dankzij de inzet van slimme teams: een ondernemingscoach die breed strategisch meedenkt, geflankeerd door vakspecialisten die in de diepte gaan. En we wapenen onze klanten met slimme digitale tools . Zo komt meer tijd vrij voor wat écht telt: advies om slimmer te ondernemen. 

Raf Sels, CEO