Een nieuwe site die past bij een nieuwe rol als ondernemerscoach

Raf Dom

Welkom op onze vernieuwde website. Het was tijd voor een opfrissing van onze digitale identiteit. Onze vorige site was nog geen 3 jaar oud – dat lijkt kort, maar schijn bedriegt in onze sector. Want de afgelopen jaren raakte ons beroep in een stroomversnelling. Meer dan ooit zetten we in op onze rol als vertrouwenspersoon.

De shift naar ondernemerscoach

Vandaag begeleiden wij meer dan 23.000 ondernemingen, vrije beroepen en organisaties in social profit. Als ondernemerscoach zijn we hun adviespartner. Dat doen we door samen slim te ondernemen. Als ondernemer sta je immers voor heel wat uitdagingen en opportuniteiten. We bieden niet alleen antwoord op vragen over accountancy, maar willen oplossingen aanbieden aan de ondernemer op verschillende niveaus.

De rol van coach

Onze klanten helpen in hun groeiverhaal zit in ons DNA. Die missie zetten we de afgelopen jaren kracht bij met overnames van accountantskantoren RVO Finance en recent nog Certacc. Zo bereiden we onze kennis steeds verder uit.

 

Met de overname van Certacc versterken we onze rol als coach en vertrouwenspersoon voor ondernemingen in de social profit sector.
Raf Dom
CEO SBB

Daarnaast verwelkomden we Transitie-Partners, gespecialiseerd in change management en organisatieontwikkeling, in onze groep. Met de overname van Transitie-Partners vullen we een hiaat op in ons aanbod. Snelgroeiende kmo’s lopen regelmatig tegen problemen aan die, bij nader onderzoek, vaak te maken hebben met de interne bedrijfsorganisatie of met de bedrijfscultuur. Dankzij de expertise van Transitie-Partners kunnen we nu ook oplossingen aanbieden en helpen we de ondernemer om alle bordjes draaiende te houden.

Inzetten op kennis en technologie

We versterkten onze lokale kantoren met verschillende experts, zoals juridische en fiscale adviseurs en vermogensplanners. Zij buigen zich samen met de dossierbeheerder over specifieke adviesvragen en worden op hun beurt ondersteund door ons kenniscentrum. Het resultaat: onze accountants kunnen heel breed meedenken met klanten over de toekomst van hun onderneming, terwijl ze voor de gespecialiseerde kennis beroep doen op de lokale juridische en fiscale adviseurs. Naast onze core-business 'accountancy' en 'fiscaliteit' hebben wij onze expertises verder gebundeld in 8 domeinen.

Ook zetten we sterk in op onze sectorkennis. Dat doen we via strategische partnerships. Op die manier houden we een vinger aan de pols van het ondernemersklimaat en bouwen we onze sectorkennis verder uit.

Om ondernemingen, vrijeberoepers en organisaties in social proift kwalitatief advies te kunnen bieden, is voeling met de sector onontbeerlijk. Dankzij onze partnerships met o.a. Bouwunie, Domus Medica, NextConomy en WinWinner volgen we de bewegingen in specifieke markten.
Raf Dom
CEO

Bovendien investeerden we intern in nieuwe digitale tools zoals BizzControl en Silverfin. Die investeringen moeten ons de tijd en middelen geven om meer gespecialiseerd advies te geven op maat van de ondernemer. Net die combinatie van technologie en persoonlijk advies vormt het fundament van onze vernieuwde aanpak.

Investeren in onze collega’s

Onze medewerkers zijn onze sleutel tot succes. Om dagelijks het verschil te maken voor onze klanten en hen bij te staan in hun groeiverhaal, zetten we sterk in op de kennis en skills van onze collega’s. Zo investeren we jaarlijks meer dan 28.000 uur in formele opleidingen.

Dat opleidingsaanbod is zeer divers en op maat uitgewerkt voor onze medewerkers. Door middel van kennis- en soft skill opleidingen én on-the-job training begeleiden we onze collega’s in hun adviserende rol als ondernemerscoach.

Het juiste advies op het juiste moment aanbieden, dat is belangrijk voor ondernemers. Tijdens onze opleidingen leren onze collega’s hoe ze kunnen groeien in die rol. Dat doen ze ondersteund door een team van experten en adviseurs.
Raf Dom
CEO

Gezocht: expertise en talent

Samen met de groei van het aantal klanten en onze ambitie om die rol als ondernemerscoach waar te maken, stijgt ook het aantal vacatures bij SBB gestaag. We zijn wij dus op zoek naar heel wat nieuwe collega's om onze ambitie een boost te geven. Zowel jonge als meer ervaren profielen zijn zeer welkom. Daarom hebben we ook onze jobsite, werkenbijsbb.be geüpdatet.

Een nieuwe site, een nieuwe rol als ondernemingscoach. SBB helpt bedrijven groeien dankzij de inzet van slimme teams: een ondernemingscoach die breed strategisch meedenkt, geflankeerd door vakspecialisten die in de diepte gaan. En we wapenen onze klanten met slimme digitale tools. Zo komt meer tijd vrij voor wat écht telt: advies om slimmer te ondernemen.
Raf Dom
CEO SBB
Raf Dom
Raf Dom
ceo

Gerelateerde blogs