Seizoensarbeid 2021: aangepaste regeling omwille van corona

sluit popup

Beste klant,

Naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen hebben wij onze dienstverlening opnieuw bijgestuurd.

  • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Je kan enkel mits afspraak naar kantoor komen.
  • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.
  • Indien het gaat om een essentieel klantenbezoek dat niet digitaal georganiseerd kan worden, is een fysieke afspraak wel toegestaan, mits het respecteren van de nodige veiligheidsmaatregelen. Heb je een afspraak op kantoor of bij jou ter plaatse, dan word je vooraf geïnformeerd door je dossierbeheerder over de te respecteren hygiëne- en afstandsregels.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Johanna Waelkens

Deze zijn erop gericht de buitenlandse werknemers die beschikbaar zijn de mogelijkheid te geven om hun activiteit uit te breiden tot boven de normale quota.

Nieuwe regels

Er zijn drie belangrijke aanpassingen aan de regelgeving:

  • de tot maximaal 100 dagen verruimde seizoensregeling wordt uitgebreid tot de fruitteelt. 
  • er komt een verhoging van het aantal dagen waarop je een beroep kan doen op gelegenheidswerknemers in de tuinbouwsector. In plaats van 65 dagen per kalenderjaar, kan dit nu 100 dagen per jaar.
  • de 180-dagenregel wordt versoepeld. Volgens deze regel mocht een werknemer met het statuut van gelegenheidswerknemer, in de loop van de voorafgaande 180 dagen, niet binnen dezelfde sector gewerkt hebben in een andere hoedanigheid dan die van gelegenheidswerknemer. De term ‘sector’ wordt nu vervangen door ‘onderneming’. Voor de berekening van de 180 dagen wordt daarnaast geen rekening gehouden met een tewerkstelling in de onderneming tijdens genoemde periode, wanneer deze werd uitgevoerd in het kader van een contract voor bepaalde duur of voor een duidelijk omschreven werk van maximaal zes opeenvolgende kalenderweken. Bovendien is de 180-dagenregel niet van toepassing op de werknemer die als gelegenheidswerknemer in dezelfde onderneming wenst te werken nadat zijn arbeidsovereenkomst op de wettelijke pensioenleeftijd werd beëindigd.

 

Voor welke periode gelden deze aanpassingen?

De tijdelijke maatregelen in de land- en tuinbouwsector gelden van 1 januari tot en met 31 december 2021.

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de seizoensregeling in 2021? Neem contact op met je accountant. Wij helpen je graag op weg.