De starterscalculator voor zelfstandigen: bereken eenvoudig je bruto- en netto-inkomen

sluit popup

Beste klant,

Naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen hebben wij onze dienstverlening opnieuw bijgestuurd.

  • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Je kan enkel mits afspraak naar kantoor komen.
  • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.
  • Indien het gaat om een essentieel klantenbezoek dat niet digitaal georganiseerd kan worden, is een fysieke afspraak wel toegestaan, mits het respecteren van de nodige veiligheidsmaatregelen. Heb je een afspraak op kantoor of bij jou ter plaatse, dan word je vooraf geïnformeerd door je dossierbeheerder over de te respecteren hygiëne- en afstandsregels.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Nathalie Put
Startersadvies

Als ondernemingscoach begeleidt SBB veel beginnende zelfstandigen op weg naar een succesvolle zaak. We merken dat heel wat starters worstelen met dezelfde vragen: is mijn idee wel financieel rendabel? Hoeveel belastingen moet ik als zelfstandige ophoesten en welk bedrag houd ik over op het einde van de maand? De starterscalculator ontrafelt dit kluwen.

Bereken de haalbaarheid van je idee

De bruto-netto calculator is een eenvoudige tool die  je in een handomdraai een idee geeft over de financiële haalbaarheid van je plannen. Hoeveel houd je over nadat je sociale bijdragen, kosten (verzekering, huur, aankopen …) en belastingen betaald zijn? Dat is cruciale informatie die je helpt beslissen of het de moeite loont om met je zaak van start te gaan.

Gepersonaliseerd en volledig

Op basis van je persoonlijke profiel gaat de tool aan het werk. Verschillende parameters worden in rekening genomen: verwachte inkomsten en uitgaven, een schatting van je personenbelasting en sociale bijdragen, verzekeringen, ...

Hoeveel zal je werkelijk verdienen?

Valt je netto-inkomen te laag uit? Dan kan je het kostenplaatje herbekijken en aanpassen. Misschien kan je nieuwe aankopen vervangen door tweedehands, of is er een goedkoper alternatief beschikbaar. Of kan je overwegen om je vooropgestelde dagtarief te verhogen of een aantal extra werkdagen in te lassen. Aan jou de keuze! Hou het wel realistisch!
 

Zelf aan de slag?

Wacht niet langer. Vertel ons wat je wilt berekenen en krijg meteen inzicht in de cijfers.

Start mijn berekening

 

Je boekhouder weet raad

Onze tool simuleert enkel de situatie in een eenmanszaak. Voor je boekhouder is dat een prima basis om na te gaan of het misschien interessanter is om een vennootschap op te richten. Neem vrijblijvend contact op met een SBB-kantoor in je buurt. Onze experten helpen je graag verder.