De starterscalculator voor zelfstandigen: bereken eenvoudig je bruto- en netto-inkomen

sluit popup

In het licht van de corona-problematiek hebben wij onze dienstverlening bijgestuurd:

  • Hoewel een afspraak maken op kantoor weer mogelijk is, willen we je vragen dit alleen te doen als dit strikt noodzakelijk is.
  • Onze kantoren werken niet langer met gesloten deuren. Heb je een afspraak? Gelieve je dan wel meteen bij binnenkomst aan te melden aan onze balie.
  • Onze medewerkers blijven verder steeds bereikbaar voor je via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. We helpen je hier graag mee verder.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Nathalie Put
Startersadvies

Als ondernemingscoach begeleidt SBB veel beginnende zelfstandigen op weg naar een succesvolle zaak. We merken dat heel wat starters worstelen met dezelfde vragen: is mijn idee wel financieel rendabel? Hoeveel belastingen moet ik als zelfstandige ophoesten en welk bedrag houd ik over op het einde van de maand? De starterscalculator ontrafelt dit kluwen.

Bereken de haalbaarheid van je idee

De bruto-netto calculator is een eenvoudige tool die  je in een handomdraai een idee geeft over de financiële haalbaarheid van je plannen. Hoeveel houd je over nadat je sociale bijdragen, kosten (verzekering, huur, aankopen …) en belastingen betaald zijn? Dat is cruciale informatie die je helpt beslissen of het de moeite loont om met je zaak van start te gaan.

Gepersonaliseerd en volledig

Op basis van je persoonlijke profiel gaat de tool aan het werk. Verschillende parameters worden in rekening genomen: verwachte inkomsten en uitgaven, een schatting van je personenbelasting en sociale bijdragen, verzekeringen, ...

Hoeveel zal je werkelijk verdienen?

Valt je netto-inkomen te laag uit? Dan kan je het kostenplaatje herbekijken en aanpassen. Misschien kan je nieuwe aankopen vervangen door tweedehands, of is er een goedkoper alternatief beschikbaar. Of kan je overwegen om je vooropgestelde dagtarief te verhogen of een aantal extra werkdagen in te lassen. Aan jou de keuze! Hou het wel realistisch!
 

Zelf aan de slag?

Wacht niet langer. Vertel ons wat je wilt berekenen en krijg meteen inzicht in de cijfers.

Start mijn berekening

 

Je boekhouder weet raad

Onze tool simuleert enkel de situatie in een eenmanszaak. Voor je boekhouder is dat een prima basis om na te gaan of het misschien interessanter is om een vennootschap op te richten. Neem vrijblijvend contact op met een SBB-kantoor in je buurt. Onze experten helpen je graag verder.