De jaarlijkse bevestiging in het loket biociden: zo ga je te werk

sluit popup

Beste klant,

Naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen hebben wij onze dienstverlening opnieuw bijgestuurd.

  • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Je kan enkel mits afspraak naar kantoor komen.
  • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.
  • Indien het gaat om een essentieel klantenbezoek dat niet digitaal georganiseerd kan worden, is een fysieke afspraak wel toegestaan, mits het respecteren van de nodige veiligheidsmaatregelen. Heb je een afspraak op kantoor of bij jou ter plaatse, dan word je vooraf geïnformeerd door je dossierbeheerder over de te respecteren hygiëne- en afstandsregels.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Geertrui Goyens
Omgevingsadvies

Voorheen verliep de registratie van biociden uit het gesloten circuit vrij omslachtig. Als gebruiker moest je je online registreren en telkens je aangekochte producten en gebruikte hoeveelheden aangeven. Ook de verkoper moest op zijn beurt per kwartaal zijn verkochte producten en hoeveelheden doorgeven: een onnodige, dubbele registratie dus.

Eenvoudiger systeem

Sinds juni 2018 gelden (enkel nog) deze verplichtingen:

  • Als gebruiker van biocideproducten uit het gesloten circuit moet je je status als gebruiker jaarlijks vóór 31 december bevestigen via deze site. Aangekochte producten en volumes hoef je niet meer aan te geven. Het volstaat om je aan te melden in het loket. Als je eenmaal bent aangemeld, gebeurt de bevestiging automatisch en zonder verdere handelingen van jouw kant. Vervolgens ontvang je een emailbevestiging.
  • Verkopers van biociden moeten jaarlijks vóór 31 december enkel nog hun verkochte hoeveelheden registreren. Op verkoopfacturen en kastickets ben je evenwel verplicht het volgende te vermelden: ‘Dit product is een biocide, ingedeeld in het gesloten circuit’.

 

‘Gesloten circuit’

Een biocide valt onder het gesloten circuit wanneer het een risico vormt voor het grote publiek of het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen vereist. Voorbeelden van dergelijke producten zijn ontsmettingsmiddelen, rodenticiden (ratten- of muizenvergif) en klauwverzorgingsproducten. Om na te gaan of je producten tot het gesloten circuit behoren, kan je deze lijst raadplegen.

Gekoppeld aan e-mailadres

Het onlineregistratiesysteem blijft gekoppeld aan een persoonlijk e-mailadres, een papieren registratie is niet mogelijk.