De juiste subsidie voor jouw groeiplannen

Er bestaan heel wat subsidies: zowel op Europees, federaal als regionaal niveau. Zoveel zelfs dat je als ondernemer door de bomen het bos niet meer ziet. Geen nood. In samenwerking met onze partner A-Chief loodsen we je doorheen het subsidiedoolhof. Samen bekijken we voor welke subsidies je in aanmerking komt en begeleiden we je doorheen de volledige aanvraag én opvolging.

Ontdek je subsidiekansen

Kom in 2 minuten te weten of jouw project in aanmerking komt voor subsidies.

Ontdek het hier

Hoe gaan we tewerk?

Net als SBB adviseert A-Chief dagelijks ambitieuze ondernemers door hen wegwijs te maken in het complexe subsidielandschap. Aan de hand van een persoonlijk en vrijblijvend gesprek detecteert A-Chief jouw subsidiekansen. Daarna word je van a tot z begeleid in het volledige subsidietraject.

Voor de meeste subsidiedossiers werkt A-Chief volgens het no-cure-no-pay principe. Als de subsidie niet verzilverd wordt, dan hoef je voor deze dienstverlening niets te betalen. 

Subsidies als bouwsteen om te groeien

Als ondernemer wil je je focussen op wat écht telt: je onderneming doen groeien. Maar daarvoor heb je kapitaal nodig. Subsidies kunnen je helpen bij het realiseren van bepaalde doelstellingen. Doen onderstaande signalen je een belletje rinkelen? Dan kan het interessant zijn te weten voor welke subsidies je in aanmerking komt.

Innoveren

Je bedrijf laten groeien, betekent ook meegaan met je tijd. Veranderen je doelgroepen, markten en/of wensen van je klant? Dan blijf je niet bij de pakken zitten. Niet innoveren is geen optie, de concurrentie is bikkelhard. Daarom ondersteunt de overheid Vlaamse bedrijven door een aantal subsidies toe te kennen aan ondernemingen die investeren in een innovatief verbetertraject.

Digitaliseren

Wil je inzetten op digitalisering als hefboom voor jouw onderneming? Wil je AI en data inzetten om je bedrijfsprocessen te optimaliseren? Ook dan kan je gebruik maken van subsidies. Zo kan je professioneel advies inhuren of een strategisch medewerker aanwerven. Mogelijkheden genoeg om de digitale maturiteit van jouw bedrijf te verhogen.

Wist je dat je ook beroep kan doen op onze fintech consultants voor advies rond de digitalisatie van je bedrijfsprocessen?

Circulair en duurzaam ondernemen

Duurzaam en circulair ondernemen is niet langer een hype, maar wel een must voor elk bedrijf. Afvalstoffen hergebruiken en zo de materiaalkringloop sluiten of investeren in een innovatieve technologie om het afvalwater dat je bedrijf produceert te reduceren of te recycleren, … de mogelijkheden zijn eindeloos.

Internationaliseren

Wil je de buitenlandse markt betreden, dan bots je vroeg of laat op een hindernis. Win professioneel advies voor jouw exportproject via ervaren deskundigen.

Tewerkstelling

Om te groeien, heb je nood aan personeel. Werf je personeel aan, dan zijn er heel wat maatregelen die de loonlast van je onderneming kunnen drukken. Veel van die mogelijkheden ondersteunen bedrijven ook om te groeien in omzet en personeel.

Onderzoek en ontwikkeling

Om de concurrentie een stap voor te blijven is onderzoek en ontwikkeling noodzakelijk. Maar kwalitatief onderzoek is peperduur, daarom bestaan hiervoor verschillende subsidies.

Vrijblijvend subsidieadvies

Wil je graag weten voor welke subsidies jouw project of onderneming in aanmerking komt, vraag dan snel een vrijblijvend subsidiegesprek aan.