Missie en visie van SBB

SBB, samen slim ondernemen 

SBB begeleidt ondernemingen, vrije beroepen en organisaties in social profit in het realiseren van hun doelstellingen waarbij we elke stap van het ondernemerschap mee vorm geven. 

Als ondernemerscoach zijn we jouw adviespartner. Dit doen we door samen slim te ondernemen: persoonlijk, professioneel en proactief in functie van de noden en behoeften van jouw onderneming, versterkt via onze klantvriendelijke digitale omgeving. Dit schept zowel rust als vooruitgang.

Onze medewerkers beschikken over een rijke expertise die wordt versterkt door hun permanente vorming en de samenwerking met onze gespecialiseerde kenniscellen. Zij denken op een pragmatische wijze met jou mee binnen een multidisciplinair aanbod. 

Samenwerking, professionaliteit, ondernemerschap, respect en transparantie zijn de bedrijfswaarden die SBB koestert, zowel intern als extern. 

Onze adviesverlening is kwalitatief, concreet en exact wat je nodig hebt. Dit wordt versterkt door onze partnerships met diverse sectorspecifieke organisaties. Op deze manier ontzorgen wij zeer gericht kmo's, agrarische ondernemingen, medische beroepen, organisaties in social profit en ambitieuze startende ondernemingen zodat zij met passie beter kunnen ondernemen.


Wij bieden een volledige dienstverlening aan binnen deze domeinen:
 

Onze expertises

 • Accountancy en boekhouding

  Je boekhouding is zoveel meer dan een wettelijke verplichting. Met een boekhouding op maat van jouw onderneming neem je met vertrouwen beslissingen in de levenscyclus van je onderneming. Je staat er ook nooit alleen voor, want je SBB-accountant begrijpt je business en vertaalt je cijfers naar adviezen en inzichten waar je écht mee aan de slag kan.  
 • Fiscaal advies

  Neem je een beslissing, dan hangen daar vaak ook fiscale gevolgen aan vast. Je SBB-adviseur schetst de scenario’s, maar gaat meteen ook een stap verder. Zijn er slimme optimalisaties mogelijk? En met welke toekomstige maatregelen hou je best vandaag al rekening?
 • Financieel-strategisch advies

  Overweeg je om je onderneming te verkopen, ben je op zoek naar financieringsopties voor een grote investering of wil je gewoon deskundig financieel advies? Onze corporate finance advisors staan voor je klaar. Als je vertrouwenspartner en klankbord bepalen we mee je strategie en begeleiden we je doorheen het hele proces.
 • Omgevingsadvies

  Bijbenen met de complexe en snel veranderende milieuwetgeving? Dat hoef jij als ondernemer of architect niet te doen. Dat is namelijk ónze corebusiness. Bij SBB kan je rekenen op deskundige begeleiding voor vergunningsdossiers of milieuaangiftes, tijdens een controle of wanneer er nieuwe regelgeving op til is.
 • Juridisch advies

  Een vennootschap oprichten, contracten sluiten, je bedrijf overdragen of een overname in het vizier? Al die beslissingen moeten gebeuren binnen een wettelijk kader. Die wetten en regels kennen geen geheimen voor onze juridische adviseurs. Ze adviseren je in mensentaal en brengen je proactief op de hoogte wanneer er voor jou een verandering op til is.
 • Startersadvies

  De start of overname van een onderneming: daar komt heel wat bij kijken. Dus je hebt wel wat beters te doen dan formaliteiten regelen. Misschien ben je ook niet helemaal vertrouwd met de juridische, financiële of boekhoudkundige kant van een eigen onderneming. Met een SBB-accountant aan je zijde kan jij je volop concentreren op jouw corebusiness.
 • Business support

  Een overname, nieuwe activiteiten, digitaliseren … Als ondernemer wil en moet je continu in beweging blijven. Maar al probeer je die veranderingen op te vangen, toch loeren groeipijnen, stress en misschien zelfs inefficiëntie om de hoek. Onze consultants in business support navigeren je doorheen je changeproces.
 • Vermogensplanning

  Beslissingen die je privé of professioneel neemt, hebben vaak grote gevolgen voor je vermogen. Wil je gemoedsrust over je vermogen, vandaag én in de toekomst? Onze vermogensplanners staan je bij met professioneel advies. Zo bescherm je jezelf, je dierbaren, je eigendom en je bedrijf.

Klaar om samen slim te ondernemen?