De hervorming van de vennootschapswetgeving - Gevolgen MAP 6 in 2020 (Oudenaarde)

sluit popup

In het licht van de corona-problematiek is onze dienstverlening bijgestuurd:

 • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Klanten kunnen enkel mits afspraak naar kantoor komen.
 • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Teams of mail.
 • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
 • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Ook in 2019 is de land- en tuinbouwsector niet gespaard gebleven van nieuwe regelgeving met een stevige impact op het ondernemingsgebeuren. Zo wijzigde de vennootschapswetgeving waardoor alle vennootschappen in land- en tuinbouw (LV, BVBA en CVBA) worden hervormd of afgeschaft. Dit geeft voor de betrokken bedrijven ook nieuwe opportuniteiten. 

Een overhaast en laattijdig ingevoerd MAP 6 heeft in 2019 al veel onrust veroorzaakt. Wat kunnen we daaruit leren om MAP 6 in 2020 toe te passen en met welke mogelijke aanpassingen kunnen we al rekening houden?

Programma

 • 19u45: Onthaal
 • 20u00: De gevolgen van de nieuwe vennootschapswet:  de BVBA en CVBA worden BV en CV. 
  De LV verdwijnt als vennootschapsvorm, maar er komt een erkenning als landbouwonderneming. 
 • 20u30: Wat moet ik nu doen met mijn bestaande LV? Hoeveel tijd krijg ik daarvoor? Hoe pak ik dit aan?
 • 21u00: MAP 6 in 2020
  MAP 6 is meer dan vanggewassen. Zo is er ook de problematiek G percelen en seizoenverpachting, de invoering van een GPS-plicht op sommige burenregelingen en de introductie van een kunstmeststoffenregister in 2020.
 • 21u45: Afsluitende receptie met nabespreking

Het zou kunnen dat er tijdens deze infosessie foto's genomen worden. Deze worden uitsluitend gebruikt op onze website of sociale media. Indien je niet op een foto wenst te staan, gelieve dit dan voorafgaand aan het onthaal te melden.

Deel evenement
Datum & tijdstip
woensdag 4 december 2019
van 19u45 tot 22u30
Adres

Salons Mantovani
Doorn 1
9700 Oudenaarde
België