Bruto-netto calculator voor zelfstandigen

Heb je plannen om als zelfstandige te starten, maar vraag je je af hoeveel je netto van je bruto-inkomen zal overhouden nadat je sociale bijdragen, kosten en belastingen betaald zijn? Wij wijzen je de weg!

Onze tool simuleert wat je als zelfstandige kan overhouden in een eenmanszaak. Dit resultaat is voor jouw accountant een goede basis om na te gaan of het misschien interessanter is om een vennootschap op te richten. 

Maak je berekening en je weet meteen of een eigen zaak starten de moeite loont.

Bereken je netto resultaat

Waarom deze bruto-netto calculator gebruiken?

Je succes als zelfstandige wordt in grote mate bepaald door het financiële plaatje. Om je slaagkansen correct in te schatten, ontwikkelde SBB een bruto-netto calculator. Dit onmisbare instrument geeft jou in enkele muisklikken een antwoord op belangrijke vragen zoals:

  • Is mijn idee financieel haalbaar?
  • Hoeveel houd ik als zelfstandige over op het einde van de maand?
  • Hoeveel belastingen moet ik als zelfstandige betalen?

Simuleer je resultaat

Ben je niet helemaal tevreden met de uitkomst? Geen probleem, daar kun je aan werken. Herbekijk je kosten, verhoog je dagtarief of werk een dagje extra. Maak vervolgens de berekening opnieuw tot je een resultaat krijgt waar jij je goed bij voelt. Let er wel op dat dit resultaat nog steeds realistisch moet zijn! Bespreek het vervolgens met je boekhouder of accountant. Zo kan je met een gerust gemoed starten.