Veelgestelde vragen

sluit popup

Beste klant,

Naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen hebben wij onze dienstverlening opnieuw bijgestuurd.

  • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Je kan enkel mits afspraak naar kantoor komen.
  • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.
  • Indien het gaat om een essentieel klantenbezoek dat niet digitaal georganiseerd kan worden, is een fysieke afspraak wel toegestaan, mits het respecteren van de nodige veiligheidsmaatregelen. Heb je een afspraak op kantoor of bij jou ter plaatse, dan word je vooraf geïnformeerd door je dossierbeheerder over de te respecteren hygiëne- en afstandsregels.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Starten met een eenmanszaak of een vennootschap?

Een eerste belangrijke beslissing voor startende ondernemers is of je een eenmanszaak of een vennootschap opricht. Hier lees je de voor- en nadelen van beide ondernemingsvormen. 

Hoe maak je een correcte factuur?

Als startende ondernemer straks je eerste factuur volgens de wettelijke regels van de kunst opstellen? Lees hier hoe het moet

Aftrekbare kosten als zelfstandige: welke uitgaven kun je inbrengen?

Als zelfstandige maak je kosten voor je zaak. Sommige uitgaven zijn volledig aftrekbaar, andere deels of niet. Dit zijn alle voorwaarden.

Welke rechten bouw je op als zelfstandige in hoofdberoep?

Als zelfstandige in hoofdberoep bouw je rechten op door sociale bijdragen te betalen. Waar heb je recht op?

Welke btw-verplichtingen heb je als starter?

Ook als startende zelfstandige moet je bepaalde btw-verplichtingen nakomen. Over welke verplichtingen het gaat? Dat lees je hier.

Btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen: interessant voor jou?

Eenvoudigere btw-formaliteiten, maar geen aftrekbare kosten: als kleine onderneming kan je van de btw-vrijstelling genieten. Is dat voordelig voor jou?

Van bruto naar netto als zelfstandige: wat houd je over?

Hoeveel draag je als zelfstandige af en wat hou je netto over? Een voorbeeld in 3 stappen maakt het glashelder.

Al klaar om te starten?
Alle info in één handige startersgids?