Stoppersregeling voor varkenshouderijen: Webinar op 15 maart om 20u

Jan Meykens

De Vlaamse Regering keurde de vrijwillige stoppersregeling voor varkensbedrijven met de hoogste stikstofimpact op natuur op 10 maart definitief goed. De periode om in te schrijven komt er waarschijnlijk snel aan en zal kort zijn. Bereid je dus nu al voor als je wil deelnemen.

Varkenshouderijen met een impactscore hoger dan 0,5 procent komen in aanmerking voor deze regeling. De landbouwbedrijven met de hoogste impactscore krijgen voorrang binnen het voorziene budget van 200 miljoen euro. Via deze pagina kan je zelf je impactscore berekenen en vind je ook een instructievideo met toelichting hierover. 

Lees de infobrochure al eens door

De Vlaamse Landmaatschappij heeft een handige infobrochure opgesteld over de stoppersregeling.  Je kan deze terug vinden via deze link. Lees deze alvast eens goed door.

Welke voorbereidingen kan je nu al treffen 

Gelet op de korte aanvraagperiode is het zeker aan te raden om nu reeds alle niet-verstreken vergunningen met bijhorende plannen (bouw & milieu) te verzamelen en indien nodig op te vragen bij de gemeente of de provincie voor de stallen waarvoor je de regeling wil vragen. Onder meer deze zaken zal je waarschijnlijk moeten toevoegen bij de aanvraag. 

Informeer je verder via het webinar op 15 maart om 20u 

SBB volgt de verdere ontwikkeling omtrent de vrijwillige stopzettersregeling op. Daarom organiseren we samen met Boerenbond een webinar op 15 maart. Via deze link kan je jezelf inschrijven voor dit webinar. 

Jan Meykens
Jan Meykens
productmanager milieu

Gerelateerde blogs