SBB Accountants & Adviseurs neemt Transitie-Partners over

Ons aanbod voor ondernemers breidt verder uit. Vanaf heden integreren we Transitie-Partners uit Hasselt dat gespecialiseerd is in change management en organisatieontwikkeling. Daarmee investeren we in een belangrijke pijler van onze groeistrategie: de verbreding van onze dienstverlening.

Met een kantorennet van 27 vestigingen, bijna 600 medewerkers en 23.000 klanten, bestaande uit ondernemingen, vrije beroepen en organisaties uit de social profit, zijn we één van de grootste accountantskantoren in Vlaanderen.  Hoewel we vooral voor interne groei kiezen, past de overname van Transitie-Partners perfect in onze strategie.

Met de overname van Transitie-Partners vullen we een hiaat op in ons aanbod. Bij snelgroeiende kmo's merken we dat ze regelmatig aanlopen tegen problemen die - bij nader onderzoek - vaak te maken hebben met de interne bedrijfsorganisatie of met de bedrijfscultuur. Een bedrijfsleider is niet altijd goed geplaatst om die problemen goed in te schatten omdat hij er middenin staat en dan is het onze taak om de kmo daarop te wijzen. Dankzij de expertise en ervaring van Erwin Driesen en Ludwig Gelders, de twee zaakvoerders van Transitie-Partners, kunnen we nu ook oplossingen aanbieden en helpen we de ondernemer om alle bordjes draaiende te houden.
Raf Dom
CEO SBB

Rol van coach

Via de overname van Transitie-Partners profileren we ons nog meer als coach van de ondernemer. De tijd dat een ondernemer bij zijn accountant aanklopte, enkel voor de cijfers, is namelijk al lang voorbij. De accountant is hoe langer hoe meer de vertrouwenspersoon bij wie de ondernemer terechtkan voor alle vragen die te maken hebben met het leven van zijn bedrijf: van start over groei tot overlating en opvolging. Elke fase heeft zijn pijnpunten die de accountant meestal vanop de eerste rij ziet ontstaan.     
 

Transitie-Partners begeleidt kmo's die geconfronteerd worden met ‘veranderpijnen’. Dat uit zich bijvoorbeeld in een moeilijke interne samenwerking, projecten die uitlopen of uitdoven, bekwame mensen die vertrekken, het gevoel van ‘alles is dringend en alleen maar brandjes kunnen blussen’ … Wij detecteren de problemen en werken oplossingen uit. Change management, organisatieontwikkeling en cultuurinnovatie zijn daarbij onze bouwstenen.
Erwin Driesen
Fouding partner Transitie-Partners

Groei Transitie-Partners

Erwin en Ludwig, de twee zaakvoerders van Transitie-Partners uit Hasselt, hebben een diverse klantenportefeuille uitgebouwd, gaande van kleine (familiale) ondernemingen tot grote bedrijven en lokale besturen. De volledige dienstverlening van Transitie-Partners zal geïntegreerd worden in ons aanbod. Transitie-Partners blijft wel als apart merk bestaan. Op korte termijn zullen we naast de vestiging van Transitie-Partners in Hasselt, ook regionale teams uitbouwen in de regio van Gent en Leuven. 

Het is vanuit een eigen verandertraject waarvoor wij een beroep deden op Transitie-Partners dat we het bedrijf beter leerden kennen. Al snel bleek dat er een goede match was. 

We hebben bij de begeleiding van SBB snel gemerkt dat we een visie delen over hoe wij onze rol als adviseur invullen: pragmatisch, oplossingsgericht met een no-nonsense attitude. We hechten net als SBB ook veel belang aan een sterke samenwerking met onze klanten en streven ernaar om hen duurzaam te laten groeien. Vanuit verdere gesprekken is dan het idee gekomen om elkaar te versterken. Transitie-Partners biedt SBB een complementaire dienstverlening en SBB geeft ons de mogelijkheid om te groeien in heel Vlaanderen’.
Ludwig Gelders
Founding partner Transitie-Partners

Meer weten over onze adviesverlening?

Wens je meer informatie over onze adviesverlening, neem een kijkje naar onze expertises.

Raf Dom
Raf Dom
ceo