Duid ten laatste tegen 31 augustus je verzekeraar brede weersverzekering aan in het e-loket

sluit popup

In het licht van de corona-problematiek hebben wij onze dienstverlening bijgestuurd:

  • Hoewel een afspraak maken op kantoor weer mogelijk is, willen we je vragen dit alleen te doen als dit strikt noodzakelijk is.
  • Onze kantoren werken niet langer met gesloten deuren. Heb je een afspraak? Gelieve je dan wel meteen bij binnenkomst aan te melden aan onze balie.
  • Onze medewerkers blijven verder steeds bereikbaar voor je via telefoon, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. We helpen je hier graag mee verder.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Geertrui Goyens
Zakelijk-juridisch advies

“Verzekeraar nog niet gekend” in e-loket

Op het moment dat je je verzamelaanvraag invulde of liet invullen had je misschien je keuze voor je verzekeraar nog niet gemaakt? De kans is groot dat de verzekeraar dan ook als “nog niet gekend” staat in je dossier. Je moet de naam van je verzekeringsmaatschappij aanvullen zodat het Dept. LV de nodige checks kan doen en je premie van 65% van het polis bedrag kan uitbetalen.

Bredeweersverzekering

Vul je verzekeraar ten laatste tegen 31 augustus in

Vul ten laatste eind augustus de verzekeraar(s) aan. Ga naar de tegel ‘verzamelaanvraag’, klik door naar het scherm ‘brede weersverzekering’ en kies in de tweede kolom 'verzekeraar' de verzekeringsmaatschappij door te kiezen uit de dropdown. Tip! Een ingevulde verzekeraar kan ook gekopieerd (rechtermuisknop) en geplakt (veld(en) selecteren en CTRL+V) worden.

 

Ben je SBB-klant? Geef dan je verzekeraar(s) door aan je SBB-kantoor zodat wij je premie aanvraag kunnen aanvullen.

 

Uitbetaling aanmoedigingspremie eind dit jaar

Na afhandeling van alle controles zal het Dept. LV de tussenkomst in de verzekeringspremie berekenen. Deze subsidie wordt ten vroegste op het einde van het kalenderjaar betaald.
 

Niet vergeten! Om in aanmerking te komen voor de 65% subsidie moet je de jaarpolis uiterlijk 30 september volledig betaald hebben.

 

Komt het rampenfonds ook nog tussen?

  • Voor de verzekerde percelen met een brede weersverzekering geldt dat het rampenfonds niet tussenkomt. De afhandeling van eventuele schade gebeurt conform de polisvoorwaarden tussen de landbouwer en de verzekeraar.
  • Voor de niet-verzekerde percelen geldt: moest er een landbouwramp erkend worden in 2020, komt het rampenfonds wel tussen. Dit op voorwaarde dat je voor minstens 25% van het bedrijfsareaal op 31 mei een brede weersverzekering hebt afgesloten.

Heb je geen brede weersverzekering afgesloten, heb je dus ook geen recht meer op een tegemoetkoming van het rampenfonds in 2020.

Tot slot

Het is momenteel helaas niet meer mogelijk om polissen af te sluiten of de premie in het e-loket aan te vragen. Niet getreurd, je kan in 2021 opnieuw instappen in deze premieregeling, ook al had je in 2020 geen brede weersverzekering.