Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Praktijkgids: "Samenwerken en vennootschapsvormen"


Vrijberoepsbeoefenaars en ondernemers hebben steeds meer interesse om samen te werken met collega’s uit dezelfde of uit een andere sector. 

De reden en de voordelen liggen voor de hand. Mensen hechten vandaag meer belang aan een goed evenwicht tussen werk en gezin, ze willen in een snel evoluerende wereld kennis en ervaring delen of kiezen voor een multidisciplinaire samenwerking met mogelijkheid tot specialisatie. Vaak wil men zich ook voorbereiden op een succesvolle overdracht of opvolging.

Met meer dan 20.000 cliënten, waarvan 6.500 vennootschappen, kennen de SBB-medewerkers de aandachtspunten en knipperlichten die bij de opstart van een samenwerking of de oprichting van een vennootschap van belang zijn. Dagelijks adviseren wij ondernemers en vrije beroepen over de opportuniteit en valkuilen, in acht genomen hun specifieke beroepssituatie. Want één ding staat vast: geen twee situaties zijn dezelfde. 

Om u meer inzicht te geven in de mogelijkheden voor een samenwerking en de voor- en nadelen van een vennootschapsstructuur, bieden wij u graag deze praktijkgids aan. De adviseurs van de SBB-kenniscentrum belichten in mensentaal de aandachtspunten die u toelaten om hierover met kennis van zaken met uw adviseur te praten.

Wilt u de knoop doorhakken of wenst u een concreet advies op maat, dan verwelkomen onze medewerkers u graag in één van onze 30 kantoren

Inhoudstafel


l. Samenwerking 

1. Samenwerken
2. Samenwerkingsvormen
3. Onderdelen van de samenwerking
4. Samenwerken en deontologie 


II. Vennootschap of niet? 

1. Wat is een vennootschap? 
2. Waarom een vennootschap oprichten? 
3. Hoe werkt een vennootschap? 
4. Welke vennootschapsvormen bestaan er? 
5. Financiële en fiscale aspecten van een vennootschap 
6. Vennoot of echtgenoot? 
7. Werken met meerdere vennootschappen tegelijkertijd 
8. Ander belangrijke wetgeving bij de keuze voor een vennootschap 


Alvast een aangename en leerrijke lectuur gewenst.

 

 

Samenwerken en vennootschappen

Samenwerken en vennootschappen

Ondernemers en vrije beroepen hebben steeds meer interesse om samen te werken met collega’s uit dezelfde sector. Om geïnteresseerden meer inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden van een samenwerkingsovereenkomst en de voor- en nadelen van een vennootschapsconstructie, bieden wij u deze praktijkgids aan. 
Download hier de gratis praktijkgids