Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Nieuwe RVA-maatregel geeft werklozen de mogelijkheid met een bijberoep te starten

Gepubliceerd op 17-10-16

Sinds 1 oktober 2016 is het voor werklozen mogelijk om een nevenactiviteit als zelfstandige te combineren met werkloosheidsuitkeringen. Werklozen kunnen voortaan een zelfstandige activiteit opstarten en gedurende 12 maanden nog een uitkering ontvangen. Met deze nieuwe maatregel "Springplank naar zelfstandige" wil de overheid werklozen de mogelijkheid geven om door te groeien naar zelfstandig ondernemerschap. Aan deze maatregel zijn wel een aantal voorwaarden verbonden.

Wat zijn de voorwaarden?

Kent de RVA het voordeel toe dan mag de werkloze het bijberoep om het even wanneer uitoefenen en toch uitkeringen blijven ontvangen. Het bedrag van de uitkering vermindert naargelang de inkomsten uit de zelfstandige activiteit. Het recht op uitkeringen kan geweigerd worden indien de activiteit niet langer het karakter heeft van een bijberoep.

Meer informatie over de "Springplank naar zelfstandige" vindt u op de website van de RVA.   

Nathalie

Nathalie

starterscoördinator

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.