Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Drempel valt weg voor student-ondernemers

Gepubliceerd op 29-10-15

Vanaf januari 2016 kunnen hogescholen en universiteiten zelf een vorming in bedrijfsbeheer organiseren. Studenten kunnen zo al een attest bedrijfsbeheer behalen in hun bachelorjaren en een onderneming starten.

Aan heel wat hogescholen en universiteiten wordt het ondernemerschap sterk gepromoot. Voor studenten met ondernemingsideeën die nog geen bachelordiploma haalden, was het bewijs van bedrijfsbeheer vaak nog een drempel.

Vanaf volgend jaar zullen student-ondernemers veel vroeger een onderneming kunnen opstarten. Al in het eerste jaar hogeschool of universiteit. Ze kunnen dan in de school een aanvullend programma Bedrijfsbeheer volgen en eens geslaagd, kunnen ze een ondernemingsnummer aanvragen.

De hogescholen en universiteiten krijgen voorschriften over de inhoud, die onder meer moet gaan over ondernemerscompetenties, recht, boekhouden, financiële en fiscale aspecten, commercieel beheer en wetgeving. De vorming moet minstens 128 uren beslaan, gespreid over minstens drie maanden.
Nathalie

Nathalie

starterscoördinator

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.