Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Bezorg je fiscaal attest tax shelter tegen 31 juli aan de fiscus

Gepubliceerd op 11-07-17

Hebben particulieren vorig jaar in je startende vennootschap geïnvesteerd in het kader van de tax shelter? Dan hebben zij recht op een fiscaal voordeel in de vorm van een belastingvermindering. Vergeet alleen geen kopie van je attest te bezorgen aan de fiscus vóór 31 juli 2017.

Of het nu om je familie, vrienden of nobele onbekenden gaat: investeerders via de tax shelter krijgen standaard 30% van hun inbreng terug in de vorm van belastingvermindering. Heb je een microvennootschap, dan loopt hun voordeel op tot 45%.

Deadline fiscaal attest verlengd

Er zijn verschillende voorwaarden om van het fiscaal voordeel te genieten, zowel voor je vennootschap als voor de investeerder(s): zo mag je zaak niet langer dan vier jaar bestaan en mag je geldschieter geen bedrijfsleidersactiviteiten uitoefenen in je vennootschap. Daarnaast moet je je investeerder een fiscaal attest bezorgen. Daarvoor was de deadline 31 maart 2017.

Een nieuw Koninklijk Besluit verplicht je nu om een kopie (op papier of via mail) van dit attest op te sturen naar de fiscus. Hiervoor had je initieel slechts de tijd tot 31 mei 2017. Maar de overheid is mild: de deadline is verlengd tot 31 juli 2017. Je stuurt de kopie naar:

KMO Centrum Brussel II – Documentatiecentrum – Bedrijfsvoorheffing

Kruidtuinlaan 50, bus 3406

1000 Brussel

Tel.: 0257 529 90

kmo.bv.bru2.prp.pme@minfin.fed.be

 Meer info of ondersteuning? Contacteer je boekhouder of accountant!

Gregory

Gregory

fiscaal adviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.