Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

 

Zoek een artikel

Zoek

Aftrekbare kosten als zelfstandige: welke uitgaven breng je in?

Gepubliceerd op 22-05-17

De meeste uitgaven die je doet voor je onderneming geef je aan op je belastingbrief. Die beroepskosten kan je aftrekken van je omzet. Het resultaat is je netto-inkomen, waarop je wordt belast. Hoe meer kosten je maakt voor je zaak, hoe minder belastingen je betaalt. Welke kosten je precies kan inbrengen, vind je in dit overzicht.

Lees verder

Fiscale controles in 2017: managementvennootschappen, horeca en buitenlandse inkomsten

Gepubliceerd op 18-05-17

Mag u zich dit jaar aan een fiscale controle verwachten? U weet het nooit helemaal zeker, maar in drie gevallen bent u best extra alert: als u een managementvennootschap hebt, cafébaas of restauranthouder bent, of als particulier inkomsten uit het buitenland haalt. Dit artikel licht toe hoe u problemen vermijdt.

Lees verder

Zelfstandige tijdens tijdskrediet of loopbaanonderbreking: wat mag?

Gepubliceerd op 16-05-17

Een time-out van je job in loondienst lijkt wel het geknipte moment om als zelfstandige te beginnen. Maar wat zegt de wetgeving hierover? Krijg je nog financiële steun? En word je zelfstandige in hoofd- of in bijberoep? Alle opties op een rij.

Lees verder

Btw-vrijstelling tot 25.000 euro: is de ‘kleine ondernemingsregeling’ interessant voor jou?

Gepubliceerd op 11-05-17

Bedraagt je jaaromzet minder dan 25.000 euro? Dan kan je je officieel registreren als ‘kleine onderneming’ en hoef je je klanten geen btw aan te rekenen. Dit heeft heel wat voordelen, zoals een eenvoudigere administratie. Maar het kan ook in je nadeel spelen: je kan immers de btw op je aankopen niet recupereren. Waarmee houd je rekening? En hoe vraag je deze regeling aan?

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

De beurstaks: hoe werkt de aangifte voor buitenlandse transacties?

Gepubliceerd op 08-05-17

Sinds begin 2017 geldt de beurstaks ook voor wie belegt via buitenlandse financiële instellingen. Met die regeling mikt de regering op extra inkomsten uit beleggers die wilden ontsnappen aan de belasting op beursverrichtingen in België. Hoe werkt de taks precies en welke verplichtingen houdt ze voor u in? Een overzicht.

Lees verder

Omgaan met wanbetalers: hoe vermijd je ‘dubieuze debiteuren’?

Gepubliceerd op 06-04-17

Je wil ondernemen, je passie volgen en daar liefst iets mee verdienen. Maar wat als je klant de factuur niet betaalt? Zorg daarom vanaf het begin voor een duidelijk overzicht van al je openstaande facturen. En volg dit consequent op, want zo toon je je professionaliteit en vermijd je ‘verdwaalde’ facturen. Bovendien geeft strak debiteurenbeheer je een sterk dossier als het ooit tot een juridisch geschil komt. Blijft de vraag: hoe vermijd je wanbetalers?

Lees verder

Verplichte registratie van syndicus in de KBO

Gepubliceerd op 29-03-17

Vanaf 1 april 2017 moet elke vereniging van mede-eigenaars (VME) haar syndicus laten registeren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Het gaat daarbij niet alleen om de professionele syndicus. Ook de mede-eigenaar die voor de taak van syndicus aangesteld werd, moet bekend gemaakt worden.

Lees verder

Uw schuldvordering binnenkort indienen via ‘het Centraal Register Solvabiliteit’

Gepubliceerd op 27-03-17

Het toenemend aantal faillissementsdossiers en de zware werklast voor de rechtbanken was de doorslaggevende reden om de faillissementsdossiers elektronisch te laten verlopen en hiervoor een geïnformatiseerde gegevensbank op te richten. Om dat mogelijk te maken wordt een Centraal Register Solvabiliteit opgericht en dit in principe vanaf 1 april 2017.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak

Je zaak inschrijven bij het ondernemingsloket: welke gegevens heb je nodig?

Gepubliceerd op 21-03-17

Je bent pas echt ondernemer als je een ondernemingsnummer op zak hebt. Dit nummer kan je bij een ondernemingsloket verkrijgen. Dat vraagt van jou wel enkele gegevens. Met deze blogpost kom je goed voorbereid voor de dag.

Lees verder

Vermijd hoge btw-boeten en dien uw jaarlijkse btw-listing in voor 31 maart 2017

Gepubliceerd op 08-03-17

Een btw-belastingplichtige moet één keer per jaar, vόόr 31 maart, de btw-listing ("jaarlijkse klantenlisting") indienen. Dit kan uiteraard met behulp van uw boekhouder.

Lees verder

Een correcte factuur opstellen: 4 veelgestelde vragen

Gepubliceerd op 06-03-17

Vaak is het een van de eerste hoogtepunten als je uit de startblokken schiet als ondernemer: die eerste factuur die buitengaat. Liefst is die ook volledig en volgens de wettelijke regels van de kunst opgesteld. Dankzij deze vier veelgehoorde vragen – met glasheldere antwoorden – factureer je straks gezwind.

Lees verder

Het statuut van de student-zelfstandige

Gepubliceerd op 02-03-17

Studenten die een zelfstandige activiteit uitoefenen, kunnen sinds 1 januari 2017 het statuut van de student-zelfstandige aanvragen.

Lees verder

Maak een afspraak voor een eerste
vrijblijvend gesprek.

Maak een afspraak
Laad meer berichten