Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

U wordt ziek? Nieuw getuigschrift van ziekte vanaf 2016!

Gepubliceerd op 15-01-16

Een zelfstandige die ziek wordt heeft recht op een ziekte-uitkering vanaf de tweede maand van de arbeidsongeschiktheid. Dit echter op voorwaarde dat u volledig werkonbekwaam bent.

Vanaf begin dit jaar is er een nieuw getuigschrift van arbeidsongeschiktheid in voege. Dit document is ook bekend als het document ‘Vertrouwelijk’. Als u niet kan werken als zelfstandige laat u dit formulier invullen door uw behandelende arts.

Het nieuwe document bevat de waarschijnlijke einddatum van uw arbeidsongeschiktheid. Bovendien moet u zelf informatie geven over uw beroep. Door al deze informatie kan de medische adviseur van het ziekenfonds uw situatie beter inschatten.

Deze aanpassing heeft tevens tot gevolg dat u tegen de einddatum van uw arbeidsongeschiktheid een nieuw attest van arbeidsongeschiktheid moet laten invullen door uw behandelende arts. U moet ten laatste 48 uur na de einddatum van de eerste arbeidsongeschiktheid dit nieuwe getuigschrift aan uw ziekenfonds bezorgen.

Er verandert niets wanneer u reeds in 2015 erkend was als arbeidsongeschikte of wanneer u zich bevindt in een periode van invaliditeit.

Isabel

Isabel

juridisch adviseur

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.