Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Vanaf 1 oktober 2016 moet loonbetaling giraal

Gepubliceerd op 27-10-15

De Wet van 23 augustus 2015 (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 1 oktober 2015) zal artikel 5 van de Wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van het loon der werknemers wijzigen.

Hoewel het in de praktijk wellicht niet vaak meer gebeurt, voorziet het huidig artikel in de mogelijkheid om loon van hand tot hand uit te betalen. Dit zal op 1 oktober 2016 veranderen. Vanaf dan dient loon in giraal geld te worden uitbetaald, tenzij een sectorale cao, een sectoraal akkoord of een sectoraal gebruik de uitbetaling van hand tot hand toch zou toelaten. De procedure tot vaststelling en bekendmaking van deze sectorale akkoorden of gebruiken, zal bij koninklijk besluit worden bepaald.

De uitbetaling van loon in giraal geld kan uitsluitend gebeuren door middel van een overschrijving op een bank- of postrekening, een postassignatie of een circulaire cheque.

Sofia

Sofia

juridisch adviseur

Wegwijzers in het ondernemen

Wegwijzers in het ondernemen

Wie onderneemt, is vaak druk in de weer en heeft meer dan wie ook baat bij snelle en betrouwbare informatie. Daarom biedt SBB u deze praktische Wegwijzers aan. Op een overzichtelijke manier wordt antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen. U kunt de SBB-Wegwijzers hieronder eenvoudig downloaden.
Bekijk alle wegwijzers
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.