Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Overgangsmaatregel bij de afschaffing van de Vlaamse belastingvermindering voor dakisolatie

Gepubliceerd op 11-10-16

Wie zijn dak laat isoleren door een aannemer, kan in de aangifte in de personenbelasting genieten van een belastingvermindering van 30% van de betaalde factuur. Voor inkomstenjaar 2016 (aanslagjaar 2017) bedraagt de Vlaamse belastingvermindering maximaal 3.050 EUR per woning.

Vanaf 2017 verdwijnt in principe de belastingvermindering voor dakisolatie. Om zo veel mogelijk mensen aan te moedigen toch nog te investeren in dakisolatie, werd er door de Vlaamse overheid een overgangsmaatregel uitgewerkt.

De Vlaamse regelgeving is van toepassing voor alle belastingplichtigen waarvan op 1 januari van het aanslagjaar hun fiscale (werkelijke) woonplaats in het Vlaamse gewest is gelegen.

Op basis van de overgangsmaatregel kan u nog een belastingvermindering krijgen voor werken waarvan u:

Onderstaand kan je de algemene toepassingsvoorwaarden terugvinden om te kunnen genieten van een belastingvermindering voor dakisolatie.

Het moet gaan om een gebouw, of een gedeelte van een gebouw, met een woonfunctie (eengezinswoning, appartement, studio) ), waarvan u eigenaar, bezitter, erfpachter, opstalhouder, vruchtgebruiker of huurder bent. Het is niet vereist dat u zelf in de woning woont.

De dakisolatie moet worden geplaatst door een aannemer. Als de zolder onbewoonbaar is, dan mag u ook de zoldervloer of het plafond van de bovenste verdieping isoleren.

Het isolatiemateriaal moet een warmteweerstand (Rd-waarde) hebben van minstens 2,5 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt). De aannemer moet een aantal gegevens op de factuur, in bijlage of op een externe website vermelden.

Wanneer u plannen heeft om gedurende 2017 uw dak te laten isoleren, is het aldus aangeraden om reeds in 2016 de bestelling te plaatsen en al een voorschot te betalen. Op die manier kan u toch nog genieten van de niet onaardige belastingvermindering.

Anse

Anse

accountant - belastingconsulent

Wegwijzers in het ondernemen

Wegwijzers in het ondernemen

Wie onderneemt, is vaak druk in de weer en heeft meer dan wie ook baat bij snelle en betrouwbare informatie. Daarom biedt SBB u deze praktische Wegwijzers aan. Op een overzichtelijke manier wordt antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen. U kunt de SBB-Wegwijzers hieronder eenvoudig downloaden.
Bekijk alle wegwijzers
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.