Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Eigen sociaal statuut voor student-ondernemers vanaf 1 januari 2017

Gepubliceerd op 15-07-16

Student-ondernemers verdienen alle kansen. Het is dan ook goed nieuws dat de Ministerraad de oprichting van een statuut specifiek voor student-ondernemers goedkeurde. Blijft hun inkomen op jaarbasis onder 6.505 euro dan moeten zij vanaf 01.01.2017 geen sociale bijdragen meer betalen.

Nieuw statuut

Het voorontwerp van wet creëert een statuut voor de studenten-ondernemers die jonger dan 25 jaar zijn, die reglementair ingeschreven zijn voor de lessen in een onderwijsinstelling om een diploma te behalen dat erkend is door een bevoegde autoriteit in België.

Het toekomstige statuut van student-ondernemer voorziet het volgende:

Wat vandaag al bestaat

Een student-ondernemer die vandaag als zelfstandige begint, heeft het statuut van zelfstandige in bijberoep. Verdienen ze minder dan 1.439,42 euro dan moeten ze geen sociale bijdragen betalen. Op een inkomen tussen 1.439,42 en 6.815,52 euro worden verminderde bijdragen betaald en bij een inkomen hoger dan 6.815,52 euro zijn de bijdragen van de zelfstandige in hoofdberoep verschuldigd en dit op alle ontvangen inkomsten vanaf de eerste euro.

Nathalie

Nathalie

starterscoördinator

Wegwijzers in het ondernemen

Wegwijzers in het ondernemen

Wie onderneemt, is vaak druk in de weer en heeft meer dan wie ook baat bij snelle en betrouwbare informatie. Daarom biedt SBB u deze praktische Wegwijzers aan. Op een overzichtelijke manier wordt antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen. U kunt de SBB-Wegwijzers hieronder eenvoudig downloaden.
Bekijk alle wegwijzers
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.