Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

09 okt

Wegwijs in de thuisverpleging (VBZV)

Kortrijk

Blijf jij het antwoord schuldig op volgende vragen? Dan is de ‘Wegwijs’ iets voor u!

  • Hoe is de nomenclatuur opgebouwd? Waar vind ik het antwoord op de vragen die ik daarover heb? Is het verpleegdossier verplicht? Wat moet er instaan? Hoe vaak vul ik dat in? Mag de patiënt dat opvragen? Wat is een zorgenplan? Wat betekent cumul? Wat betekent het dagforfait bij STVV? Wat zit er allemaal in het forfait inbegrepen? Wat is het KB 78, de wet op de uitoefening van de gezondheidszorgberoepen? Voor welke prestaties heb ik een voorschrift nodig? Wat moet daarop staan? Wat doe ik met een voorschrift dat niet aan de regels voldoet? Heb ik een voorschrift nodig voor het wekelijks klaarzetten van medicatie?
  • Hoe kan ik de richtlijnen van de katz-schaal correct toepassen in de praktijk? Hoe kan ik mij verdedigen als er bij controle een andere score wordt toegekend?
  • Breng ik alles correct in voor de tarificatie? Wat mag ik factureren bij het spoelen van een PAC? Als ik meer dan 30 min werk heb bij een wondzorg, mag ik dan een specifieke wondzorg facturen? Hoe komt het dat ik voor hetzelfde werk niet steeds dezelfde vergoeding ontvang? Wie moet een forfait factureren?
  • Hoe kunnen we correct samenwerken? Wat zijn de voor- en nadelen van werken met een groepsnummer? Is een samenwerkingsovereenkomst verplicht? Wat moet er zeker instaan? Is het verstrekkingsregister verplicht? Wat zijn de mogelijke gevolgen van het ontbreken daarvan? Hoe zit het met de wetgeving op BTW, de wet op de privacy, het medisch risico houden afval, reclamevoering, euthanasie, werken met zorgkundigen…? Op welke premies heb ik recht? Hoe kan ik die bekomen?
  • Welke verzekeringen zijn verplicht en welke zijn waardevol? Waar let ik op bij het afsluiten van een verzekering? Wat moet er zeker in de polis staan van mijn verzekering burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en autoverzekering?
  • Mag ik zelf mijn boekhouding voeren of ben ik verplicht die te laten doen door een boekhouder? Welke gegevens moet ik hem bezorgen? Ken ik alle aftrekmogelijkheden? Wanneer is een vennootschap interessant? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende vormen van vennootschap?
  • Welke voordelen heb ik als lid van een beroepsvereniging en met welke problemen kan ik bij hen terecht? Wat is de rol van een beroepsvereniging in de overeenkomstencommissie van het riziv?

Als iedere deelnemer zijn evaluatie formulier naar eer en geweten heeft ingevuld, dan wordt onze Wegwijs opleiding gemiddeld als  zeer waardevol gescoord!

 

Inhoud

Dit is een stoomcursus die je op korte tijd wegwijs maakt in het doolhof van regels en wetten waar je als zelfstandig verpleegkundige rekening mee moet houden.

Tijdens de eerste lesdag wordt de volledige RIZIV-materie overlopen: nomenclatuur, tarifering, formulieren, computerverwerking.

Tijdens de tweede lesdag gaan we verder in op sociale wetgeving, het verpleegdossier, publiciteit en bekendmaking, samenwerkingsvormen, boekhouding en fiscaliteit, beroepsrisico's en aansprakelijkheid, wet op de uitoefening van de verpleegkunde, beroepsgeheim, wetgeving op het medisch afval, wet op de privacy en de wet op de patiëntenrechten.

https://vbzv.be/content/wegwijs-de-thuisverpleging-7

Praktische info

Datum: 09 tot 10 oktober 2017
Begin: 08:30
Einde: 17:00

Spreker:
Sofie Declerq

Locatie:
Kennedy Hotel (IBIS)
Kennedypark 1
8500 Kortrijk