Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Onze praktijkgidsen voor vzw's en verenigingen

Ook in de social profitsector worden bestuurders steeds vaker geconfronteerd met complexe wetgeving en nieuwe formaliteiten. Zij moeten dan kunnen terugvallen op betrouwbare informatie. Daarom biedt SBB u deze praktische gidsen aan. De gidsen geven u op een overzichtelijke manier antwoord op een aantal veelgestelde vragen.

wegwijzer

Vzw-wetgeving in vogelvlucht

Vzw’s zijn onderhevig aan een specifieke wetgeving. Een goed inzicht in deze wetgeving is belangrijk, zowel voor de oprichting van een nieuwe als voor het beheer van een bestaande vzw. In deze gids leest u meer over de verplichtingen op juridisch, boekhoudkundig en fiscaal vlak. U zal bovendien een aantal aandachtspunten ontdekken.

Download gratis de praktijkgids

Onze wegwijzers voor vzw's en verenigingen

Ondernemers zijn vaak druk in de weer en hebben baat bij snelle en betrouwbare informatie. Daarom biedt SBB u deze praktische Wegwijzers aan. Ze geven op een overzichtelijke manier antwoord op een aantal veelgestelde vragen. U kunt ze hieronder eenvoudig downloaden.

wegwijzer

Is crowdfunding geschikt voor uw project?

Lees hier meer over crowdfunding, een alternatieve manier om uw project te financieren.

Download wegwijzer
wegwijzer

Welke formaliteiten zijn er bij het huren van een pand?

De verhuur van panden wordt sterk gereglementeerd. Naast strikte regels voor huuropzeg, onderhoud, enz. bevat een contract ook financiële en fiscale aspecten.

Download wegwijzer