Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Blauwe Lijn vzw

Organisaties, actief in de social profit, moeten steeds meer opereren in een complexe en snel evoluerende juridische omgeving. Talrijke verplichtingen (administratieve, juridische, fiscale, enz.) moeten worden nageleefd. Snel, accuraat en actueel advies is dan ook onmisbaar om in alle vertrouwen te kunnen blijven bouwen aan de toekomst van uw vereniging. SBB Accountants & Adviseurs wil u hierbij helpen. Met de telefonische abonnementsformule Blauwe Lijn vzw bent u meteen verbonden met één van onze specialisten voor juridisch advies. Snel en met kennis van zaken. 

Telefonisch eerstelijnsadvies

Heeft u een fiscale of boekhoudkundige vraag waarop u dringend een antwoord zoekt? Wordt u geconfronteerd met een juridisch of administratief probleem? Bel de Blauwe Lijn vzw van SBB. Vermeld uw naam en inschrijvingsnummer, wij schakelen meteen de geschikte adviseur in die - indien mogelijk - onmiddellijk antwoord geeft op uw vraag.

SBB-expertise binnen handbereik

Dankzij ons netwerk van kantoren en onze uitgesproken ervaring als accountant voor de social profit, kent SBB de verenigingswereld als geen ander. Onze expertise wordt ook erkend in het werkveld. De SBB-specialisten social profit zijn veel gevraagde sprekers bij vormingsmomenten. Ze zijn daarnaast lid van o.a. de werkgroep ‘Verenigingen en stichtingen’ bij de Commissie voor Boekhoudkundige Normen en de werkgroep ‘Ratio-analyse in social profit’ bij de Nationale Bank van België. Ten slotte zijn ze ook auteur van verschillende uitgaven en artikelen gericht aan de social profit. Dit zijn hun kennisdomeinen:

 • Fiscaal recht
  Rechtspersonenbelasting, patrimoniumtaks,personenbelasting, successie- en registratierecht, enz.

 • Verenigingsrecht
  Vzw-wetgeving, statuten, oprichtingsformaliteiten en administratief dossier, boekhouding en boekhoudkundige verplichtingen, enz.

 • Burgerlijk recht
  Erfdienstbaarheden, huur, erfrecht, contractenrecht, huwelijksvermogensrecht, familierecht, pacht, concessiecontracten, enz.

 • Vennootschapsrecht
  Vennootschap met sociaal oogmerk, vennootschapsvormen, vennootschapsbelasting, statuten en oprichtingsformaliteiten, enz.

 • Handelsrecht
  Btw-wetgevingen en formaliteiten bij aanvang en exploitatie, handelspraktijken, diverse vergunningen, enz.

 • Milieurecht
  Milieu- en andere heffingen, premies, milieurecht, onteigeningen en expertises, milieuvergunningen, stedenbouwwetgeving, uitgesteld loon, enz.

Voordeelkorting op schriftelijk advies

Wenst u bijkomend schriftelijk advies? Vereist uw probleem echt uitgebreide research? Overleg dan met uw Blauwe Lijn-adviseur over eventuele bijkomende adviesopdrachten. Als abonnee van de Blauwe Lijn krijgt u daarvoor 20% korting.

Korting bij deelname aan SBB-seminaries

Jaarlijks organiseert SBB voor de social profit een seminarie over een actueel thema. Als abonnee van de Blauwe Lijn vzw geniet u 20% korting bij deelname aan een seminarie.

Inlichtingen

Meer informatie over de Blauwe Lijn vzw ontvangt u:
- Telefonisch: 016/24 64 85 (tijdens de kantooruren)
- Via e-mail: info@sbb.be