Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Het Kennisplatform social profit

De voordelen van dit abonnement voor je vzw

Organisaties actief in de social profit krijgen steeds meer te maken met een complexe en snel evoluerende juridische omgeving. Talrijke verplichtingen (administratieve, juridische, fiscale,...) moeten nageleefd worden. Snel, accuraat en actueel advies is dan ook onmisbaar. Hoe SBB je hierbij kan helpen? Dat lees je hieronder.

Telefonisch eerstelijnsadvies

Heb je een fiscale of boekhoudkundige vraag waarop je dringend een antwoord nodig hebt? Word je geconfronteerd met een juridisch of administratief probleem? Bel het Kennisplatform social profit. Vermeld je naam en inschrijvingsnummer, wij schakelen meteen de geschikte adviseur in die, indien mogelijk, onmiddellijk een antwoord geeft op je vraag.

Voordeelkorting op schriftelijk advies

Wens je bijkomend schriftelijk advies? Vereist je probleem echt uitgebreid opzoekingswerk? Overleg dan met je Kennisplatform social profit adviseur over eventuele bijkomende adviesopdrachten. Als abonnee van het Kennisplatform krijg je hiervoor 20% korting.

Korting bij deelname aan SBB-seminaries

Jaarlijks organiseert SBB voor de social profit een seminarie over een actueel thema. Als abonnee van het Kennisplatform social profit krijg je korting op je deelname aan een seminarie.

Waarom vertrouwen op SBB?

Met het Kennisplatform social profit ben je meteen verbonden met één van onze specialisten voor juridisch advies. Snel en met kennis van zaken. Dankzij onze 30 kantoren en onze ervaring als accountant voor de social profit kent SBB de verenigingsrealiteit namelijk als geen ander. Onze expertise wordt ook erkend in het werkveld. De SBB-specialisten social profit zijn veel gevraagde sprekers bij vormingsmomenten en o.a. lid van de werkgroep ‘verenigingen en stichtingen’ bij de Commissie voor Boekhoudkundige Normen en de werkgroep ‘Ratio-analyse in social profit’ bij de Nationale Bank van België. Ze zijn ook auteur van verschillende uitgaven en artikelen gericht aan social profit. Dit zijn hun kennisdomeinen:

 • Fiscaal recht
  Rechtspersonenbelasting, patrimoniumtaks, personenbelasting, successie- en registratierecht, enz.

 • Verenigingsrecht
  Vzw-wetgeving, statuten, oprichtingsformaliteiten en administratief dossier, boekhouding en boekhoudkundige verplichtingen, enz.

 • Burgerlijk recht
  Erfdienstbaarheden, huur, erfrecht, contractenrecht, huwelijksvermogensrecht, familierecht, pacht, concessiecontracten, enz.

 • Vennootschapsrecht
  Vennootschap met sociaal oogmerk, vennootschapsvormen, vennootschapsbelasting, statuten en oprichtingsformaliteiten, enz.

 • Handelsrecht
  Btw-wetgevingen en formaliteiten bij aanvang en exploitatie, handelspraktijken, diverse vergunningen, enz.

 • Milieurecht
  Milieu- en andere heffingen, premies, milieurecht, onteigeningen en expertises, milieuvergunningen, stedenbouwwetgeving, uitgesteld loon, enz.

Inlichtingen & intekenen

Meer informatie over het Kennisplatform social profit ontvang je:

Intekenen op dit abonnement kan ook door telefonisch contact op te nemen of ons via mail te contacteren. Je ontvangt van ons dan een formulier om je inschrijving te bevestigen. Voor slechts 80 euro (incl. btw) kan je een jaar lang genieten van de voordelen van het Kennisplatform social profit.