Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Stort tijdig de bedrijfsvoorheffing door op de zitpenningen van de bestuurders van uw vzw!

Gepubliceerd op 08-07-16

Vanuit de administratie wordt bericht dat er elk jaar 5.000 schuldenaars van bedrijfsvoorheffing een foutieve of zelfs geen aangifte indienen en betalen zij de bedrijfsvoorheffing niet of niet volledig. Om alle schuldenaars van inkomsten aan te zetten om in de toekomst hun fiscale verplichtingen beter na te komen wordt vanaf januari 2016 systematisch een boete en/of belastingverhoging opgelegd voor zowel ontbrekende betalingen als ontbrekende en onvolledige aangiften.

Indien een bestuurder zitpenningen of bestuurdersvergoedingen ontvangt voor het bijwonen van vergaderingen in het kader van zijn mandaat als bestuurder in de vzw, dan worden die vergoedingen beschouwd als presentiegelden. Dit voor zover de vergoeding niet wordt betaald in het kader van een arbeidsovereenkomst of de vzw niet is onderworpen aan de vennootschapsbelasting. Dergelijke presentiegelden vertegenwoordigen baten met beroepskarakter en zijn onderworpen aan de bedrijfsvoorheffing. De vzw waarin de bestuurder het mandaat heeft, is schuldenaar van deze voorheffing. De bedrijfsvoorheffing moet worden aangegeven en betaald binnen vijftien dagen volgend op de maand waarin de inkomsten werden betaald of toegekend. Ook voordelen alle aard, bijvoorbeeld een laptop of gsm die ter beschikking wordt gesteld voor privé-gebruik, ondergaan dezelfde regeling.

De schalen en toepassingsregels voor de berekening van de bedrijfsvoorheffing op inkomsten die vanaf 1 januari 2016 worden betaald of toegekend, zijn verschenen in het Belgisch Staatsblad van 21 december 2015.

SBB Accountants & Adviseurs kan u verder helpen bij het vervullen van al uw fiscale verplichtingen. Neem hiervoor gerust contact op met uw dichtstbijzijnde SBB-kantoor.
Sarah

Sarah

adviseur social profit

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.