Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Kilometervergoeding voor vzw’s sinds 1 juli 2017 aangepast

Gepubliceerd op 11-07-17

Wie in opdracht van zijn werkgever verplaatsingen doet met zijn eigen wagen, kan hiervoor een kilometervergoeding krijgen. Voor vrijwilligers – maar ook de bestuurders – van verenigingen is dat niet anders. Van 1 juli 2017 tot 30 juni 2018 mag de vergoeding per kilometer maximaal 0,3460 euro bedragen.

Sinds 2015 is de kilometervergoeding gekoppeld aan de afgevlakte gezondheidsindex en wordt het bedrag jaarlijks op 1 juli aangepast. Voor de periode van 1 juli 2017 tot 30 juni 2018 ligt het officieel op 0,3460 euro per kilometer. Belangrijk: dit is een maximumbedrag. Een lagere vergoeding per kilometer toekennen mag dus, een hogere is niet toegelaten.

Net zoals werknemers die met hun eigen wagen op de baan zijn in opdracht van hun werkgever, kunnen vrijwilligers en bestuurders van vzw’s zo’n vergoeding krijgen voor ritten in het kader van het vrijwilligerswerk. Alle verplaatsingen komen in aanmerking, ook het pendelen tussen de woonplaats en de vzw, bijvoorbeeld.

In de praktijk maakt de vrijwilliger een kilometerstaat op die u in de boekhouding van uw vereniging bewaart. Let wel: keert uw vereniging ook een forfaitaire onkostenvergoeding uit, dan kan er jaarlijks maximaal 2.000 kilometer worden terugbetaald via een kilometervergoeding.

Annette

Annette

adviseur social profit

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.