Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Aanpassing maximumbedrag kilometervergoeding vanaf 1 juli 2014

Gepubliceerd op 02-10-14

Werknemers, vrijwilligers en bestuurders die dienstverplaatsingen met de eigen wagen, motor of bromfiets uitvoeren in opdracht voor hun vereniging, kunnen hiervoor een kilometervergoeding toegekend krijgen. Jaarlijks wordt een maximumbedrag bepaald dat door de fiscus en de RSZ wordt aanvaard als kostenvergoeding. Dit tarief is dit jaar vastgesteld op 0,3468 EUR per kilometer en dit voor de periode van 1 juli 2014 tot 30 juni 2015.

Uiteraard is er de mogelijkheid een lager tarief te hanteren, daar dit om een maximumbedrag gaat. De ontvanger van de kilometervergoeding dient steeds een staat op te maken als bewijs van deze gepresteerde kosten, met vermelding van datum, plaats en het aantal afgelegde kilometers.

De kilometervergoeding, berekend op basis van het max. tarief, is geen bezoldiging en is dan ook niet belastbaar voor de ontvanger. Het is tevens vrijgesteld van de sociale bijdragen. Indien de vereniging meer geeft dan 0,3468 EUR/kilometer dan wordt die extra vergoeding in principe een belastbare inkomen voor de ontvanger.

Een combinatie van de forfaitaire vergoeding met een terugbetaling van verplaatsingsvergoeding is mogelijk voor maximaal 2000 kilometer per jaar.

Voor de fietsvergoeding gelden volgende tarieven:

Voor werknemer, bestuurder van een vereniging : 0,22 EUR per kilometer (belasting & RSZ)
Voor vrijwilliger: 0.20 EUR per kilometer (belasting) en 0.22 EUR (RSZ)

 

Bron tarief specifiek vrijwilliger: 13de addendum dd. 14.05.2014 bij de circulaire nr. Ci.RH.241/509.803 (AAFisc Nr. 8/2003 dd. 05.03.1999)

 

Annette

Annette

adviseur social profit

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.