[VIDEO] Een overname van een leverancier realiseren? Een kolfje naar de hand van SBB-adviseur Sofie

sluit popup

In het licht van de corona-problematiek is onze dienstverlening bijgestuurd:

  • Onze kantoren werken met gesloten deuren. Klanten kunnen enkel mits afspraak naar kantoor komen.
  • Onze medewerkers blijven steeds bereikbaar via telefoon, Skype, Teams of mail.
  • Indien je documenten wenst binnen te brengen, gebruik hiervoor maximaal onze brievenbussen of tijdens de kantooruren, de boxen die hier speciaal voor voorzien zijn. Deze worden dagelijks meermaals leeggemaakt.
  • Maak maximaal gebruik van ons digitaal platform sbbSLIM om documenten door te sturen. Indien je hier nog niet mee werkt, neem contact met ons kantoor via mail of telefoon. Hier helpen we je graag verder.

Op de hoogte blijven van de laatste maatregelen voor ondernemingen omtrent het coronavirus? Check onze pagina www.sbb.be/corona-info voor meer informatie.

Sofie Declercq
Zakelijk-juridisch advies

De overname van een bedrijf is geen wandeling in het park. Ondernemingszin en stalen zenuwen alleen volstaan niet om zo’n titanenwerk tot een goed einde te brengen. Het gaat immers om gespecialiseerde materie waar veel en uiteenlopende expertises voor nodig zijn. Dat ondervonden ook Karel en Benjamin van keukenbouwer Lafosse.

“De persoonlijke klik is heel belangrijk als je samenwerkt met iemand in een vertrouwensfunctie. Sofie begrijpt ons bedrijf heel goed, en weet ook hoe Karel en ik in elkaar zitten.” Benjamin Vandorpe, medezaakvoerder Lafosse

 

#Samenslimmer

Lafosse is al een aantal jaar gestaag aan het groeien. In leverancier Vermandere zagen ze de missing link om hun groeiambities kracht bij te zetten. Zo’n overname heeft echter heel wat voeten in de aarde. Enter SBB. Karel en Benjamin gingen met ondernemingscoach Sofie aan de slag om de fusie te verwezenlijken. 

Wie een beroep doet op SBB, krijgt begeleiding van een ondernemingscoach die het bedrijf door en door kent. Je wordt tegelijk ook geruggesteund door een team van experts op juridisch, financieel en milieutechnisch vlak. Zo vertaalde jurist Laurens helder en eenvoudig de complexe contracten van de overname. Ook na de fusie blijft Sofie een onmisbare partner voor Karel en Benjamin om de groei verder te stimuleren.  
 

Droom je ook van een overname? 

Begin er niet aan zonder back-up. Contacteer een SBB-adviseur in je buurt en maak van de overname een succesverhaal.