Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Onze praktijkgidsen voor land- en tuinbouwers

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de complexe regelgeving waarmee ze geconfronteerd worden heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht ook zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

wegwijzer

De omgevingsvergunning voor land- en tuinbouw

Sinds 23 februari 2017 is de nieuwe omgevingsvergunning operationeel. Een heel nieuw wettelijk kader plaatst landbouwers, vergunningverlenende overheden en adviseurs voor grote uitdagingen. In deze brochure willen wij u informeren en o.a. wegwijs maken in de vergunningsprocedure en het nieuwe evaluatiesysteem.

Download gratis de praktijkgids
wegwijzer

Steunmaatregelen voor land- en tuinbouw

In deze publicatie bundelde SBB de beschikbare informatie over de steunmaatregelen i.v.m. het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) en het nieuwe VLIF. Ook andere subsidies, zoals de directe inkomenssteun, de agromilieumaatregelen en de beheerovereenkomsten, worden toegelicht door de experts van ons kenniscentrum.

Download gratis de praktijkgids
wegwijzer

Vennootschappen voor land- en tuinbouw

Vennootschappen zijn de afgelopen jaren ook in land- en tuinbouw ingeburgerd. Om u inzicht te geven in de voor- en nadelen van de vennootschapsstructuur, bieden wij u deze praktijkgids aan. U vindt er alles wat u moet weten zodat u er met kennis van zaken met uw adviseur over kan praten.

Download gratis de praktijkgids
wegwijzer

Milieu en veehouderij 2017

De sectorwetgeving voor veehouderij won de laatste jaren aan belang. Om veetelers een duidelijk inzicht te geven in de actuele problematiek omtrent milieuvergunningen, energie en mestwetgeving heeft SBB de praktijkgids 'Milieu en Veehouderij' volledig up-to-date gebracht met de milieuwetgeving.

Download gratis de praktijkgids

Onze wegwijzers voor land- en tuinbouwers

Ondernemers zijn vaak druk in de weer en hebben baat bij snelle en betrouwbare informatie. Daarom biedt SBB u deze praktische Wegwijzers aan. Ze geven op een overzichtelijke manier antwoord op een aantal veelgestelde vragen. U kunt ze hieronder eenvoudig downloaden.

wegwijzer

Hoe maak ik een correcte factuur?

Om in overeenstemming te zijn met de wettelijke voorschriften moet een factuur een aantal zaken vermelden.

Download wegwijzer
wegwijzer

Hoe start ik met een pop-up store?

Pop-up stores zijn vandaag niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Hier vindt u een overzicht van de formaliteiten.

Download wegwijzer
wegwijzer

Welke formaliteiten zijn er bij het huren van een pand?

De verhuur van panden wordt sterk gereglementeerd. Naast strikte regels voor huuropzeg, onderhoud, enz. bevat een contract ook financiële en fiscale aspecten.

Download wegwijzer