Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Zoogkoeienpremie of vleeskalverenpremie? Vergeet uw deelnameverklaring niet voor 15 december

Gepubliceerd op 20-11-18

Graag herinneren we u eraan dat u dit najaar uw deelnameverklaring moet indienen via e-loket. Het is belangrijk de betaling nu reeds aan te vragen om zo uw premie in 2019 te behouden. Dit kan tot uiterlijk 15 december.

Hoeveel bedraagt de premie?

Het premiebedrag verschilt jaarlijks en is afhankelijk van het aantal premiegerechtigde zoogkoeien (cf. 175 €/dier in 2017). Voor de vleeskalveren bedroeg het premiebedrag ca. 8 €/dier. Dit wordt automatisch berekend via uw Sanitel gegevens.

Wat zijn de voorwaarden?

Er verandert ook dit jaar niets aan de voorwaarden. Lees de voorwaarden van de zoogkoeienpremie en/of de vleeskalverpremie na in de fiches van het Departement Landbouw en Visserij.
https://lv.vlaanderen.be/nl/landbouwbeleid/landbouwbeleid-eu/gemeenschappelijk-landbouwbeleid-glb-2020/informatiefiches

Zoogkoe-rechten uit reserve

Jonge landbouwers kunnen tot 30 november een aanvraag doen om bijkomende zoogkoeienrechten uit de reserve te ontvangen.

Zoogkoe-rechten verkopen

Het is mogelijk om zoogkoeienrechten over te dragen. Tenzij bij volledige bedrijfsoverdracht, kan dit enkel in oktober en november, mits u voldoet aan de voorwaarden. Ook rechten uit de reserve verkregen in 2015 of 2016 kunnen dit najaar voor het eerst verkocht worden!

SBB tot uw dienst!

SBB zal voor u - indien gewenst - de nodige deelnameverklaringen indienen, maar dan moet u ons hiertoe expliciet de opdracht geven.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.