Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Zoogkoeienpremie of vleeskalverenpremie? Vergeet najaar 2017 uw deelnameverklaring niet!

Gepubliceerd op 11-10-17

Voor de zoogkoeienpremie moet er jaarlijks een deelnameverklaring ingediend worden, dit jaar kan dat opnieuw via het e-loket van 2 oktober tot 15 december.

Zoogkoeienpremie

Het is belangrijk de betaling nu reeds aan te vragen om zo uw premie in 2018 te behouden. Het premiebedrag verschilt jaarlijks en is afhankelijk van het aantal premiegerechtigde zoogkoeien (cf. 164 €/dier in 2016 en 171 €/dier in 2017). Dit wordt automatisch berekend via uw Sanitel gegevens.

NIEUW in 2018 is dat de 70% benuttingsregel vervalt vanaf 1 januari 2018. Je kan dus geen zoogkoeienquotum meer verliezen indien je minder dan 70% van je rechten benut. Uiteraard worden onbenutte rechten niet uitbetaald en de absolute ondergrens van 14 benutte rechten blijft ook behouden voor de uitbetaling.

Jonge landbouwers kunnen tot 30 november een aanvraag doen om bijkomende zoogkoeienrechten uit de reserve te ontvangen.
Het is mogelijk om zoogkoeienrechten over te dragen. Tenzij bij volledige bedrijfsoverdracht, is dit enkel in oktober en november mogelijk, mits u voldoet aan de voorwaarden. Rechten uit de reserve verkregen bij de start van de nieuwe premieregeling op 1 januari 2015 kunnen dit najaar voor het eerst verkocht worden!

Meer informatie over de zoogkoeienpremie vindt u hier in de fiches van het Departement Landbouw en Visserij.

Vleeskalverenpremie

Ook de vleeskalverhouders moeten tussen 2 oktober en 15 december de jaarlijkse deelnameverklaring via e-loket indienen om aanspraak te maken op de premie in 2018. Meer info

SBB tot uw dienst

SBB zal voor u - indien gewenst - deze aanvragen verzorgen, maar dan moet u ons hiertoe expliciet opdracht geven. Meer info in het SBB-kantoor in uw buurt.

Geertrui

Geertrui

landbouwadviseur

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.