Selecteer uw kantoor uit onderstaande lijst

Op basis van uw locatie selecteerden wij ons kantoor in . Wijzigen? Zoek SBB-kantoor.

Zoek je nog subsidie voor een innovatieve investering?

Gepubliceerd op 14-02-19

Via VLIF-steun voor innovatie helpt het Departement Landbouw en Visserij land- en tuinbouwers die willen investeren in innovatieve zaken. Het gaat dan om innovaties die nog niet op de VLIF-lijst staan, maar ook systemen die wel al op deze lijst staan, maar waaraan een extra innovatie werd toegevoegd. Projecten tot €500.000 kunnen via deze maatregel 40% investeringssteun krijgen (individuele landbouwers)! Voor groepen landbouwers loopt dat subsidiabele bedrag zelfs op tot €750.000.

Het ‘VLIF’ wil innovatie in onze sector stimuleren en ondersteunen. Nieuwigheden komen vaak niet in aanmerking voor reguliere VLIF-steun. Daarom werd de maatregel 'VLIF-steun voor innovatieve projecten' in het leven geroepen. De regels van deze maatregel zijn veel minder strikt dan bij reguliere VLIF-steun. Het is dus mogelijk dat u normaal gesproken geen aanspraak maakt op VLIF-steun, maar via dit initiatief wel in aanmerking komt.

Anders dan bij de reguliere VLIF kan u slechts één keer per jaar intekenen voor deze maatregel. Dit jaar staat de oproep open tot en met 31 maart. Ook de aanvraagprocedure van VLIF-steun voor innovatie verloopt iets anders. U moet immers een aanvraagformulier indienen. Dit is een kleine projectbeschrijving waarin u aangeeft waarom uw project innovatief is en dus in aanmerking komt voor de steun.

Dit jaar werd niet minder dan 8,5 miljoen euro vrijgemaakt voor VLIF-steun voor innovatieve projecten. De helft van dit bedrag wordt gereserveerd voor projecten rond waterbeheer, de andere helft van de middelen wordt niet aan een thema toegewezen.

Zoals u weet kan u normalerwijze steeds bij de bedrijfseconomisch adviseurs van SBB terecht voor alle ondersteuning rond VLIF-dossiers. Voor deze maatregel werken we echter samen met het Innovatiesteunpunt. U kan bij de innovatieconsulenten uw projectidee aftoetsen en hulp krijgen bij het opstellen van uw aanvraagformulier.

Wilt u graag meer info over deze maatregel of hulp bij het indienen van uw project? Contacteer dan innovatieconsulent Hanne Leirs op hanne.leirs@innovatiesteunpunt.be of 016 28 61 36.

Jacky

Jacky

productmanager landbouw

Praktijkgidsen

Praktijkgidsen

Wij krijgen elke dag vragen van klanten die voor belangrijke investeringsbeslissingen staan. Om hen wegwijs te maken in de vaak complexe wetgeving waarmee ze geconfronteerd worden, heeft ons kenniscentrum een aantal praktijkgidsen uitgewerkt die u wellicht zullen interesseren. U kan ze gratis downloaden.

 

Bekijk alle praktijkgidsen
Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van veranderingen in uw sector
Bedankt voor uw inschrijving.